szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Megkezdték a tüntetők kiszorítását a Ferenciek teréről pénteken fél egykor a rendőrök, akik a demonstrálókat először arra szólították fel, hogy a Kecskeméti utca irányba hagyják el a teret.

A tüntetők ezt követően a Petőfi Sándor utcánál gyülekeztek, a rendőrök pedig a templomnál sorakoztak fel, ahol igazoltatják az onnan kilépőket is. A buszokról leszállók egyelőre nem tudnak a téren semerre sem továbbmenni, sem a metrólejárat felé, sem más irányba.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Helyi érték

Benyújtották a pályázatot az ifjúsági olimpiára

Elutazott Lausanne-ba a magyar küldöttség, hogy átadja Debrecen pályázatát a 2010-ben első alkalommal sorra kerülő ifjúsági olimpia megrendezésére. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság által kezdeményezett sporteseményre további kilenc jelentkező van, köztük olyan „nagyágyúk”, mint Moszkva, Szingapúr és Athén.

MTI Itthon

Képek a reggeli Erzsébet hídi eseményekről

Kilenc óra után néhány perccel leszorították a rendőrök a tüntetőket és az újságírókat az Erzsébet-hídról, amelynek forgalmát pénteken néhány száz tüntető próbálta megbénítani. Nézze meg képeinket!

hvg.hu Itthon

A Blaha Lujza térnél szétszóródtak a tüntetők

Az Erzsébet-hídról, majd a Ferenciek teréről kiszorított tüntetők elérték a Blaha Lujza teret. A rendőrök az Uránia mozi magasságában várakoztak, majd a pár tucat tüntetőt szétzavarták a környező mellékutcákba.

hvg.hu Itthon

Zavargók a Belvárosban és egyéb képek

Az Erzsébet-hídról leszorított tüntetők először az Astoriánál bénították le a forgalmat, majd fokozatosan haladtak a Blaha Lujza tér irányába. Végül a rendőrök a Keleti pályaudvarig szorították a rendontókat, ahol sikerült feloszlatni őket.

MTI/hvg.hu Itthon

Engedély nélküli tüntetések Budapesten - Összefoglaló

Engedély nélküli tüntetések zavarták meg pénteken reggel nyolc órától Budapest több pontján a forgalmat, összesen hat-hétszáz ember az Erzsébet-híd és a Lánchíd forgalmát próbálta leállítani, valamint hosszabb-rövidebb időre megbénították a közlekedést a Kossuth Lajos utcában, az Astoriánál és Blaha Lujza téren, a Duna budai oldalán a Döbrentei térnél és a rakparton. A rendőrök azóta 72 embert előállítottak, újabb akcióra számítanak. A tüntetők úgy tartják, kevesen vannak egy újabb blokádkísérlethez.