szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A média elleni terrortámadások különleges esetként való kezelésére szólította fel ismételten a magyar hatóságokat az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) sajtószabadság-képviselője a Csintalan Sándor műsorvezető ellen a múlt héten elkövetett támadás nyomán.

Mint a Kármán Irén elleni támadáskor, Haraszti Miklós most is emlékeztetett arra, hogy a Magyarországtól keletre fekvő országok tapasztalata alapján a média terrorizálása, az újságírók fizikai erőszakkal való cenzúrázása bevett módszerré válik, ha a bűnüldözés és a törvényhozás nem kezeli különleges módon az ilyen bűntetteket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Juhász: mélyen felháborít, ami Csintalannal történt

Mély felháborodásának adott hangot Juhász Ferenc, az MSZP elnökhelyettese a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában szerdán azzal kapcsolatban, hogy bántalmazták Csintalan Sándort, a Hír Tv műsorvezetőjét, volt szocialista politikust.

Itthon

Ólmosbotokkal támadtak Csintalan Sándorra

Lakásának mélygarázsában megtámadták Csintalan Sándort, a HírTV műsorvezetőjét, volt szocialista országgyűlési képviselőt; a televízió internetes oldala szerint a műsorvezető a brutális támadás során súlyos sérüléseket szenvedett a kezén és a fején. Az MTI értesülései szerint Csintalan Sándor zúzódásos sérüléseket szenvedett.

Lemondott a Facebook egy indiai vezetője, aki elnézte a kormánypártnak a gyűlöletbeszédet

Lemondott a Facebook egy indiai vezetője, aki elnézte a kormánypártnak a gyűlöletbeszédet

Egyes esetekben 10 évet öregedhet az agy a koronavírus-fertőzötteknél

Egyes esetekben 10 évet öregedhet az agy a koronavírus-fertőzötteknél

Plusz félmilliárdot kapnak egyházi felsőoktatási intézmények

Plusz félmilliárdot kapnak egyházi felsőoktatási intézmények