szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Fidesz szerint a kormány milliárdokat költött tanulmányokra 2002-2007 között, amelyek egy része pártérdeket szolgál – mondta Ágh, Péter, a Fidesz országgyűlési képviselője vasárnap, Budapesten.

A kormány összesen „több mint ötmilliárd forintot költött az elmúlt öt évben tanulmányra, (...) közel 17 millió vizitdíjról van szó” – mondta Ágh Péter a sajtótájékoztatón. A Fidesz politikusa közölte: mindez azokból a válaszokból derült ki, amelyeket a Fidesz Országgyűléshez benyújtott írásbeli kérdésére a minisztériumok megküldtek.

A képviselő hozzátette: e tanulmányokat áttekintve látható, hogy ezektől „egy fokkal sem javult az ország helyzete.” A Miniszterelnöki Hivatal (MeH) tanulmányai között – amelyek éves bontásba rendezett címlistáját kiosztották a sajtó képviselőinek – számos olyan található, amelyek egyértelműen a kormánypártok érdekeit, és nem az emberek, nem az ország érdekeit szolgálják.

Ezek között említette Ágh Péter – egyebek mellett – azt a 2006-ban készült munkát, amelynek címe: „A magyar sajtó megosztottsága Orbán Viktor 2002-es beszédeinek tükrében.” Mint mondta, nem gondolja, hogy az emberek érdekeit szolgálta az, hogy Orbán Viktor 2002-es beszédeit elemezze egy tanulmány.

A politikus a kormánypártok érdekeit szolgáló munkák körébe sorolta azt a 2003-ban készült munkát is, amelynek címe: „A Fidesz MPP 2002. december 1. és 2003. január 15. napja között folytatott kommunikációja a sajtó tükrében” címmel készült. Érdekességként említette a 2003-ban készült „Centrumban volt-e a Centrum Párt” című tanulmányt, valamint azt a 2005-ös munkát, amely a választások előtt egy évvel az első választókkal foglalkozott.

Ágh Péter úgy vélte, több olyan tanulmány is készül – legalább is ez következtethető ki a címből –, amely teljesen értelmetlen. „Elgondolkodtató és felháborító, hogy erre költik az emberek pénzét” – fogalmazott, majd hozzátette: látható, hogy van pénz, csak rossz célokra költik.

Mint hozzátette, a szakmai tartalmú tanulmányokat a minisztériumok apparátusa is el tudta volna készíteni, hiszen azért kapják a fizetésüket. Úgy vélte, ezek a tanulmányok fizetés kiegészítésként szolgáltak a kormányzat „amúgy jól fizetett kommunikációs szakembereinek.”

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szex és Budapest: alap lett az álszentség a NER-ben

Szex és Budapest: alap lett az álszentség a NER-ben

Az anális koronavírusteszt a legújabb téma Kínában

Az anális koronavírusteszt a legújabb téma Kínában

Ilyet még nem láttunk: sárga színű pingvint kapott lencsevégre egy belga fotós

Ilyet még nem láttunk: sárga színű pingvint kapott lencsevégre egy belga fotós