szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Több cégből álló számlagyár működésére derítettek fényt - tájékoztatta a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának szóvivője szerdán.

A többek közt építőipari és szolgáltató ipari cégekből álló számlagyár 2005-től–2008-ig, mintegy 150 vállalkozás részére állított ki fiktív számlákat – a jelenlegi adatok szerint – közel 1,2 milliárd forint értékben – közölte Sipos Jenő a hvg.hu-val, hangsúlyozva, hogy a számlákat kizárólag jogosulatlan adó-visszaigényléshez állították ki.

A szóvivő felidézte, hogy a pénzügyőrök 26 budapesti és Pest megyei helyszínen – cégek telephelyein és magánlakásokban – tartottak házkutatást: fiktív működést alátámasztó számlákat, könyvelési bizonylatokat, bélyegzőket, számítástechnikai eszközöket, valamint megközelítőleg nyolcmillió forint értékű készpénzt és nagy értékű ingóságokat foglaltak le, több bankszámla zárolásáról pedig intézkedtek. Az ügyben adócsalás, munkáltatással összefüggésben elkövetett adócsalás, valamint közokirat-hamisítás miatt indult eljárás 11 ember ellen, akik közül ötöt őrizetbe vettek, ellenük kezdeményezték az előzetes letartóztatás elrendelését is.

Sipos Jenő elmondta azt is, hogy egyelőre nem találtak kapcsolódási pontokat korábban felderített adócsalási ügyekkel, de ennek vizsgálata még tart.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
HavariaPress Itthon

Milliárdos számlagyár után nyomoznak a vámosok

Csütörtökön három, pénteken egy újabb gyanúsítottját fogták el az eddigi adatok szerint legalább hárommilliárd forintos adócsalási ügynek a Vám- és Pénzügyőrség nyomozói.

Hét nap

MDF-ES SZÁMLAGYÁR

Egy tavaly tavasszal megszűnt budapesti vállalkozás nevében kiállított idei számlákkal igazolta az MDF országgyűlési...

MTI Itthon

Jogerősen elítélték a számlagyárosokat

A Baranya Megyei Bíróság üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett, különösen nagy kárt okozó csalás, adócsalás és más bűncselekmények miatt szerdán jogerősen elítélte azon "számlagyári" ügy több vádlottját, akik 1996 és 2000 között több százmillió forinttal károsították meg az államot.

MTI Itthon

Számlagyárat lepleztek le

Számlagyárat működtető bűnözői csoportot leplezett le a vám- és pénzügyőrség nyomozószolgálata.

MTI Itthon

Számlagyárosok elítélése Pécsett

A Pécsi Városi Bíróság üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett, különösen nagy kárt okozó csalás, adócsalás és más bűncselekmények miatt elítélte azon "számlagyári" ügy több vádlottját, akik több százmillió forinttal károsították meg az államot.

MTI Itthon

Kanadában fogtak el egy pécsi számlagyárost

Kanadában fogták el, majd hazaszállították azt a pécsi férfit, aki a gyanú szerint két gazdasági társaság nevében egymilliárd forint értékű fiktív számlát állított ki - tájékoztatta a Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivője.