szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Több ezren öltöttek zöld pólót a budapesti Városháza téren, hogy felhívják a figyelmet a klímaváltozás veszélyeire.

Galéria, kattintson!
© MTI - Szigetváry Zsolt
A hatalmas tömeget Jason Hawkes, neves brit fotós örökítette meg mintegy 150 méter magasságból egy helikopterről. A Föld napja alkalmából megrendezett eseményt a British Council és a VAN Alapítvány szervezte. A Városháza téren több ponton kora délután kezdték el osztani a Park! feliratú zöld színű pólókat. Az emberek sorban álltak az ingyenes ruhadarabért. A fotózáskor a Critical Mass (Kritikus tömeg) kerékpáros demonstrációra gyülekezők közül többen a biciklijüket a fejük fölé emelték és hangos ujjongásban törtek ki. 

Az esemény egyedülálló, hiszen korábban nem volt még hasonló jellegű gyalogos demonstráció. A média nagy érdeklődéssel követte nyomon a "zöldülést". Ezt követően folytatódtak a Föld Napja alkalmából rendezett programok. A Critical Mass felvonulás fél ötkor kezdődött, sokan arra készültek, hogy kerékpárral, görkorcsolyával, rollerrel, monociklivel (egykerekű bicikli), tandemmel vesznek részt a demonstráción.

Jason Hawkes egyébként eredetileg divatfotósnak tanult, de miután egyszer felszállt egy helikopterre és a levegőből készített felvételeket, rájött, csak ezzel szeretne foglalkozni. Azóta végigfotózta Skandináviát, Angliát, az Egyesült Államokat és Észak-Afrikát, túl van soktucatnyi szenzációs kiállításon, és bezsebelte a legrangosabb fotós díjakat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

WWF-tanulmány: környezetre katasztrofális spanyol eper

A spanyol epertermesztés "katasztrofális hatást" gyakorol a környezetre, állítja a WWF (World Wildlife Fooundation) természetvédelmi szervezet hétvégi közleményében. Felszólítja a közvéleményt, ne vásárolják ezt a gyümölcsöt.

MTI Tech

WWF: nem tartható fenn a magyar ökológiai lábnyom

Nagyobb a magyarok "ökológiai lábnyoma" a fenntartható fejlődés alapján nekik járónál, és a nyugat-európai országoké még nagyobb - mutatható ki a Természetvédelmi Világalap (WWF) jelentéséből.

Honecker leheletét éreztük ebben a 3500 kilométert futott régi Wartburgban

Honecker leheletét éreztük ebben a 3500 kilométert futott régi Wartburgban

A CÖF új cége nevével is a 2022-es választásra hangolódik

A CÖF új cége nevével is a 2022-es választásra hangolódik

Egyre nagyobb a túlterheltség a kórházakban

Egyre nagyobb a túlterheltség a kórházakban