szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Nem vesz részt a péntek délelőtti tévéelnök-jelölő tanácskozáson a Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumi elnökségének két, SZDSZ által delegált tagja.

Az SZDSZ kurátorai azértdöntöttek így, mert egyik (a Fidesz által delegált) tagtársuk szerdán, az elnökválasztással kapcsolatos egyeztetés előtt nyilvánosságra hozta, ki mellé állnak a legnagyobb ellenzéki párt és a KDNP által a testületbe jelölt tagok a jelölés során.

„Kollégáink eljárása erős kétségeket ébresztett bennünk abban a tekintetben, hogy a jelen körülmények között lehetséges-e eredményes munkát végezni” – áll a távollétüket kimentő levélben. Megjegyzik azt is: a két nappal ezelőtti nyilatkozatot követően a szerdai informális találkozón a nyilatkozó elnökségi tag „egy szóval sem tájékoztatta kollégáit arról, amit az MTI-nek korábban mondott. Úgy gondoljuk, ez az eljárás implicit, de félreérthetetlen kinyilvánítása volt annak, hogy a közleményben megjelölt társainknak – akik közül ketten el sem jöttek a megbeszélésre – eleve nem állt szándékában érdemi párbeszédet folytatni” – fogalmaz levelében Kozák Márton és Rajk László, akik „a demokratikus procedúrára nézve sérelmesnek” tartják az előzetes nyilvánosságra hozatalt.

Megfogalmazásuk szerint „az már csak a megmozdulás álságos és hazug eleme”, hogy ezt azzal indokolták, hogy „az MTV és a közalapítvány ügyeiben is mindig a maximális nyilvánosság pártján álltunk”. Mint írják, a fideszes és KDNP-s delegáltak március elején nem közölték a nyilvánossággal, hogy az akkori tévéelnök-választáson egyik jelöltre sem fognak szavazni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Nincs döntés Rudi Zoltán jövőjéről a kuratóriumi ülésen

Nem döntöttek sem szerdai informális találkozójukon, sem az azt követő testületi ülésen a Magyar Televízió (MTV) Közalapítvány kuratóriumi elnökségének tagjai arról, pályázatot írjanak-e ki a tévéelnöki posztra, vagy kezdeményezzék, hogy újrázhasson Rudi Zoltán, a jelenlegi vezető - értesült a kuratórium több tagjától a nap folyamán az MTI.

hvg.hu Itthon

Újabb MSZP-sek a médiakuratóriumokban

Az Országgyűlés kiegészíti a közmédiumok kuratóriumait. Mivel az egypárti kormányzással megváltozott a kormánypárti-ellenzéki pártdelegáltak aránya a közmédiumokat vezető közalapítványok elnökségében, a médiatörvény előírásai szerint - az SZDSZ ellenzéki átsorolása miatt - szocialista jelöltekkel kell kibővíteni a testületeket.

hvg.hu Itthon

Már a vizsgabotránnyal is foglalkozna az MTV kuratóriuma

A hvg.hu úgy értesült, hogy a Magyar Televízió pártdelegáltakból álló kuratóriumi elnöksége legközelebbi, május 17-i ülésén napirend előtt kíván foglalkozni az érettségitétel-botrány köztelevíziós interpretációjával.

MTI Itthon

Berekesztették az MTV kuratóriumi ülését

Több korábbi tanácskozásához hasonlóan csütörtöki rendkívüli ülésén sem tudta végigtárgyalni napirendi pontjait a Magyar Televízió (MTV) Közalapítvány kuratóriuma, mivel a rendezvényt levezető elnökhelyettes berekesztette azt.

Itthon

Az MTV kuratóriuma elfogadta Ragáts lemondását

Czeglédi László, a grémium elnöke szerint arról, hogy a kuratórium a vitatott filmvásárlás ügyében tesz-e feljelentést a tévéelnök ellen, az MTV felügyelő bizottságának jövő keddre elkészülő jelentésének ismeretében döntenek.

Hét év fegyházra ítélték első fokon a pesti unokázós csalót

Hét év fegyházra ítélték első fokon a pesti unokázós csalót

Szárnyal az Everton, szenved a MU

Szárnyal az Everton, szenved a MU

Hogyan tárgyaljunk emberek különböző típusaival?

Hogyan tárgyaljunk emberek különböző típusaival?