szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Népszabadság értesülései szerint akár két kongresszust is tarthat az MSZP jövő tavasszal, nem kizárt, hogy az európai parlamenti jelöltállítás csak a tisztújítás után történik majd.

Az MSZP országos tisztújító kongresszusát január és március közt tarthatják majd. Ha lesz, a második kongresszus menekülési útvonalat is jelenthet a vezető helyekről esetleg kiszorulóknak - írta a napilap. Simon Gábor, az MSZP választmányi elnöke a lapnak megerősítette: az őszi politikai menetrendről - így a kongresszus időpontjáról is - a választmány szeptemberi ülésén döntenek.

Az szinte bizonyos, hogy a kongresszuson módosítani fogják a párt alapszabályát és a szervezeti és működési szabályzatot. Ugyancsak választ kell majd adnia az MSZP-nek a jelöltállítási kérdésekre, elsősorban az EP-választások kapcsán - tette hozzá a napilap.

A Népszabadság úgy tudja, hogy a szocialisták ebben a pillanatban négy-öt brüsszeli hellyel számolnak, és ezek is inkább az optimista becslésekhez tartoznak. Az Európai Parlamentben jelenleg kilenc magyar szocialista politikus dolgozik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!