szerző:
MTI

Korlátozza a Duna hajóforgalmát a fővárosi rendőrség az augusztus 20-i repülőverseny és a tűzijáték biztonságos lebonyolításáért - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) hétfőn.

Mint közleményükben írták, a gyorsasági- és akadálypálya-repülőverseny alatt valamennyi hajóra vonatkozó hajózási zárlat lesz augusztus 20-án 12 óra 30 perctől 17 óra 10 percig a Dunán a Margit híd és a Vigadó tér közötti szakaszon. Ezalatt a sport- és kedvtelési célú kishajók sem tartózkodhatnak az említett szakaszon. Emlékeztettek rá, hogy hat helyszínről lesz tűzijáték: a Lánchíd északi és déli oldaláról, az Erzsébet híd északi és déli oldaláról, a Gellért-hegyről, a Parlament előtti hajókról, a Lánchíd és Erzsébet híd közötti hajókról, valamint a Műegyetem elől. 

A tűzijáték miatt a kishajók számára teljes hajózási és tartózkodási tilalmat rendelt el a rendőrség az Árpád híd fölötti osztóbója és a Petőfi híd között szerdán 20 óra 30 perctől 21 óra 50 percig. Azonban a 20 óra 30 perc előtt érkező kishajók a Margit híd és az Árpád híd között a Duna budai ágában tartózkodhatnak és figyelhetik a tűzijátékot. Figyelembe kell azonban venniük a vízi rendészet helyszínen adott utasításait, és a meder közepén biztonsági folyosót kell hagyniuk.

A rendőrség azt javasolja, hogy az emberek a kishajókról vagy a Margit híd feletti Duna-szakaszon, a folyam budai ágában, vagy a Petőfi híd alatti vízterületen a budai oldal közelében tekintsék meg a tűzijátékot. Felhívják azonban a figyelmet arra, hogy a kishajóknak kötelező lehorgonyozniuk és a hajóút közepén 60 méter széles menekülési útvonalat kell szabadon hagyniuk.  

A rendőrség arra is figyelmeztet, hogy a csónak kategóriájába tartozó vízijárművekkel tilos behajózni az Árpád híd és a Lágymányosi híd közötti területre 18 órától 22 óráig. Tilos a sport- és kedvtelési célú kishajókat egymáshoz vagy más hajókhoz kikötni, a vízijárművek vezetőinek szeszes italt fogyasztani. Az úszni nem tudóknak mentőmellényt kell viselniük a hajóban.
 

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
MTI Gazdaság

Jó nyarat zárt a balatoni hajózás

Az idei balatoni hajózási szezonban augusztus végéig 5 százalékkal emelkedett a személyhajók, és ennek duplájával a kompjárat forgalma annak ellenére, hogy az augusztus önmagában visszaesést hozott az elmúlt év adataihoz képest.

MTI Itthon

Dupla biztosítás augusztus 20-ra

Ezerhétszáz rendőr, hétszáz biztonsági őr, ötven mentőautó, száz tűzoltó és 15 tűzoltóautó vigyázza majd az augusztus 20-i ünnepségek biztonságos lebonyolítását - írja hétfői számában a Népszava.

MTI Itthon

Indul a balatoni hajózási főszezon

Szombaton kezdődik és augusztus 24-ig tart a balatoni hajózási főszezon, amelyben az eddiginél több balatoni kikötőből indulnak menetrendi személyhajók, sétahajók, retro diszkóhajók, gyerekhajók, és a komp is sűrűbben közlekedik.

MTI Itthon

Augusztus 20: a rendőrség békés ünnepre készül

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) nyugodt, békés ünnepre készül, és nincs információja arról, hogy meg akarnák zavarni a rendezvényeket - közölte Tóth Gábor, Budapest rendőrfőkapitánya.

Nagy darabokban hullik a vakolat egy pécsi iskoláról

Nagy darabokban hullik a vakolat egy pécsi iskoláról

Betiltották az anti-Facebookot Indiában, mert pornót terjesztettek rajta

Betiltották az anti-Facebookot Indiában, mert pornót terjesztettek rajta

Tarlós: Érdemes bevezetni a dugódíjat

Tarlós: Érdemes bevezetni a dugódíjat

Hatalmasat zuhant Magyarország a sajtószabadság-ranglistán

Hatalmasat zuhant Magyarország a sajtószabadság-ranglistán

Az Apple is beszáll a Notre-Dame újjáépítésébe

Az Apple is beszáll a Notre-Dame újjáépítésébe

Háromezer, hazai gyártású, elektromos buszt ígér a kormány

Háromezer, hazai gyártású, elektromos buszt ígér a kormány