szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az MDF az Országgyűlés szeptember 30-ával történő feloszlatását kezdeményezi, s még a héten benyújtják a parlament elnökének az erről szóló határozattervezetet – jelentette be Hock Zoltán, a párt elnökhelyettese.

Az előrehozott választás teremtheti meg azt a stabil politikai helyzetet Magyarországon, amelynek során egy támogatott kormánya lehet az országnak – fogalmazott az ellenzéki politikus, miután előkészítő tárgyaláson találkozott Varga Mihállyal, a Fidesz alelnökével és Latorcai Jánossal, a KDNP országos választmányának elnökével.

Hock reméli, hogy a Fidesz, a KDNP és az SZDSZ is csatlakozik az indítványhoz.

Ha mind a három ellenzéki párt támogatja az MDF javaslatát, akkor meglesz a szükséges többség az országgyűlési határozat elfogadásához, ezután pedig a köztársasági elnöknek lehetősége lesz arra, hogy kiírja Magyarországon az új választásokat–- mondta az MDF elnökhelyettese.

A Fidesz a szeptember 15-i frakcióülésén, a KDNP pedig a hét végi elnökségi és frakcióülésén dönt a parlament feloszlatásáról szóló javaslatról.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Csökkent a Fidesz, nőtt az MSZP támogatottsága

A Századvég és a Forsense szerint mérséklődött a két nagy párt közötti támogatottsági különbség. Miközben a miniszterelnök programja sikerrel csábította vissza az MSZP rejtőzködő szavazóinak egy részét, a társadalmat a kormányváltó hangulat és a politikai elitből való teljes kiábrándulás jellemzi.

MTI Itthon

Éles Gyurcsány-kritika az SZDSZ-től, reménykedő MSZP

Azzal, hogy megjelent az SZDSZ honlapján egy hivatalos állásfoglalás, közeledtek az álláspontok, így reméljük, hogy a részletekről is tudunk majd tárgyalni – mondta Mesterházy Attila, az MSZP frakcióvezető-helyettese.

Itthon

A liberálisok Surányit szeretnék kormányfőnek

A hvg.hu megbízható forrásból úgy értesült, hogy hatalmas erőbedobással folyik a költségvetési szavazás „előkészítése”: az MSZP igyekszik szép szóval, anyagi előnyök megcsillantásával puhítani az SZDSZ „ingadozóit”. Különösen a régi gárda azon tagjait, akik nem értenek egyet Fodor irányzatával, illetve akik további karrierjüket féltik a jelenlegi politikai erőviszonyok megváltoztatásától. Fodorék Surányi Györgyöt szeretnék látni a miniszterelnöki bársonyszékben.

hvg.hu Gazdaság

Országmentő ötletek: hol a közös nevező?

A gazdaság élénkítésére jópár javaslatcsomag készült az elmúlt időben. Végigböngésztük, összevetettük őket azt keresve, hogy a lassan évek óta tartó vitákban hol vannak a közös pontok a gazdasági szereplők által felvetett változtatások és a politikai elképzelések között. Nem sok ilyet találtunk.

MTI Itthon

Megszűnt az MSZP VIII. kerületi frakciója

Három ember kilépése miatt megszűnt az MSZP frakciója a józsefvárosi önkormányzat képviselő-testületében, ahol öt főre van szükség a frakcióalakításhoz - közölték kerületi források.

Itthon

Szanyi nem akar rendkívüli pártkongresszust

Feljegyzést küldött Lendvai Ildikónak az MSZP-frakció Fenntartható Fejlődés munkacsoportjának vezetője, Szanyi Tibor, amelyben arra kérték a frakcióvezetőt, hogy ne támogassa a rendkívüli pártkongresszus összehívását – írja a Népszabadság.

Ez már egy más világ: így nézett ki 97 nap után az első szabad este a briteknél

Ez már egy más világ: így nézett ki 97 nap után az első szabad este a briteknél

A Gazprom médiacége készít feldolgozást az Anna Kareninából a Netflixre

A Gazprom médiacége készít feldolgozást az Anna Kareninából a Netflixre

Az SZFE új rektorhelyettese és új tanára is állami támogatást kap filmezésre

Az SZFE új rektorhelyettese és új tanára is állami támogatást kap filmezésre