Tetszett a cikk?

Benyújtotta lemondását Budapest főjegyzője, helyére a Fővárosi Közgyűlés pályázatot ír ki.

Tiba Zsolt kedden nyújtotta be lemondását november 1-jei kezdőnappal, ám jelezte: kitölti a kéthónapos lemondási időt. Ez azt jelenti, hogy a leköszönő főjegyző közszolgálati munkaviszonya december 31-én szűnik meg. A főjegyző a közgyűlésnek címzett levelében nem indokolta távozásának okát. Tiba Zsolt két héttel korábban ugyanakkor az MTI-nek azt mondta, hogy a távozásra Tarlós István főpolgármester kérte, akivel erről "nagyon korrekt hangvételű megbeszéléseket folytattak". Jelezte azt is: az új városvezető arra is megkérte, hogy még néhány közgyűlést készítsen elő.

A főjegyző akkor arra emlékeztetett, hogy már 22 éve szolgálja a fővárost különböző beosztásokban. Mint fogalmazott, azt is szolgálatának tekinti, hogy tisztességesen, és korrektül távozik főjegyzői posztjáról. A Fővárosi Közgyűlés következő ülése jövő szerdán, október 27-én lesz az Újvárosháza dísztermében. A 2011 január 1-jével betöltendő főjegyzői pályázatra várhatóan november 30-áig lehet jelentkezni. Az álláshely betöltéséhez előírt feltétel egyebek mellett az állam- és jogtudományi doktori vagy okleveles közgazdász képesítés, vagy okleveles közigazgatási menedzser szakképesítés, két év közigazgatási gyakorlat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Így ért a világ tetejére Maradona – a 86-os vb filmjével emlékeznek a futballzsenire

Így ért a világ tetejére Maradona – a 86-os vb filmjével emlékeznek a futballzsenire

Operatív törzs: 4436 koronavírusost találtak a tömeges tesztelésen

Operatív törzs: 4436 koronavírusost találtak a tömeges tesztelésen

Ezek most a leginkább megbízható autók egy idei felmérés szerint

Ezek most a leginkább megbízható autók egy idei felmérés szerint