szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Abban az esetben, ha Kövér László nem vállalja a köztársasági elnöki feladatot, és marad házelnök, Gulyás Gergely fideszes képviselő lehet esélyes az újonnan létrehozandó háznagy pozíciójának betöltésére - írta szerdai számában a Magyar Hírlap és a Népszabadság.

A Magyar Hírlap emlékeztetett: az új országgyűlési törvény szerint – amelyet áprilisban fogadhat el a parlament – a házelnök első számú politikai, üléstermen kívüli helyettese lesz a háznagy. Feladatai közé tartozik majd az Országgyűlés protokolláris kötelezettségeinek teljesítése.

Az Országgyűlés előtt lévő törvénytervezet alapján a háznagy országgyűlési képviselő is lehet, akit egyszerű többséggel választhatnak majd meg a képviselők. A Magyar Hírlap emlékeztetett: ez a pozíció 1861-től 1949-ig folyamatosan létezett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Törpekuvikot láttak a Mátrában

Törpekuvikot láttak a Mátrában

Az EU keményen az asztalra csapott az oltóanyaggyártókkal való tárgyaláson

Az EU keményen az asztalra csapott az oltóanyaggyártókkal való tárgyaláson

Virtuális térben indul a davosi konferencia

Virtuális térben indul a davosi konferencia