szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Jobbik oroszoknak való kémkedéssel vádolt politikusa Szegeden tartott volna lakossági fórumot, de túlságosen elfáradt a délelőtti bizottsági meghallgatáson. Kovács Béla a hivatalos pártközlemény szerint idegkimerültségben szenved.

Bár korábbi, budapesti sajtótájékoztatóról egy szegedi lakossági fórumra hivatkozva viharzott el a Jobbik kémváddal illetett EP-képviselője, Szegeden az újságírók hiába vártak rá - írta a Délmagyar helyi hírportál.

Csak a politikus kampánybusza érkezett meg, az is 20 perc késéssel, de Kovács Béla nem ült benne. Kollégája szerint azért nem jött el, mert nagyon elfáradt a hétfő délelőtt nemzetbiztonsági bizottsági meghallgatásán.

©

Később a párt hivatalos közleményt is kiadott arról, hogy miért nem vett részt Kovács Béla szegedi fórumán: fáradtság, idegi kimerültség és fizikai rosszullét miatt. A közlemény szerint "a kormány által aljas módon megvádolt politikus elnézést kér a lakossági fórumra érkező szimpatizánsoktól". A keddi fórumait - egészségi állapotától függően - igyekszik megtartani - tették hozzá.

Kovács Bélát hétfőn hallgatta meg zárt az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága azzal összefüggésben, hogy kémgyanúba keveredett. A Magyar Nemzet múlt csütörtöki számában írt arról, hogy Polt Péter legfőbb ügyész diplomáciai úton Martin Schulzhoz, az Európai Parlament elnökéhez fordult, indítványozva, hogy az Európai Parlament függessze fel az EP-képviselő mentelmi jogát. A lap pontosan meg nem nevezett forrásból származó értesülése szerint a jobbikos képviselő ellen az Alkotmányvédelmi Hivatal tett feljelentést kémkedés gyanúja miatt. Kovács Béla visszautasította a vádakat és kijelentette: soha nem volt sem magyar, sem külföldi titkosszolgálat tagja, nem működött velük együtt és megkeresés sem volt a részükről.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!