szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nagyon hosszú időre zárkózott be a Fidesz, elhúzódik a frakcióülés, amin több kérdésben is vita várható – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter a rá várakozó újságíróknak.

A fair bankolás szabályairól vitatkoznak ezekben az órákban is a Fidesz-frakció zárt ülésén – mondta néhány perce Lázár János a parlamentben várakozó újságíróknak. A nagyon rövid tájékoztatón a a Miniszterelnökséget vezető miniszter csak annyit közölt, a témáról komoly vita folyik, ami sokáig eltarthat, így arra számítanak, elhúzódik a frakcióülés. A végső döntés várhatóan csak holnap születik majd meg.

Mivel a várakozó újságírók közül korábban többen a kitiltási botránnyal összefüggésbe hozott Vida Ildikó NAV-elnököt vélték látni bemenni az ülésre (őt egyébként munkatársunk és Szél Bernadett LMP-s képviselő sikertelenül kereste munkahelyén), erre is rákérdeztek, Lázár János csak visszakérdezett, hogy „miért jött volna ide Vida Ildikó, ő nem a frakció tagja”, majd megjegyezte, hogy „az ötlet ugyanakkor nem rossz, elgondolkozik rajta”.

Nincs könnyű dolga a képviselőknek
©

Mint megírtuk, fideszes képviselők hétfőn a parlamentben azt mondták, remélik, Orbán Viktor a frakcióülésen beszél majd az internetadóról, azaz arról, hogy csak elcsúsztatták a bevezetését, vagy januárban más formában ismét előkerül-e. Pénteken a közrádióban a miniszterelnök azt mondta, az emberek félreértették a „távközlési adó” kiterjesztését, „ebben a formában nem lehet bevezetni”, ezért visszavonják és nemzeti konzultáció indul a kérdéskörről, a világháló szabályozásáról. A képviselők abban is reménykednek, hogy az Amerikai Egyesült Államokkal való viszonyról, a kitiltási botrányról is szót ejt majd Orbán.

Egy magas rangú kormánypárti forrás a hvg.hu-nak azt mondta, az egyik fő napirendi pont az oktatás átalakítása, átszervezése lesz, ezt tekintik a 2014–2018-as ciklus egyik legnagyobb reformcsomagjának.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nagy-Britannia visszaad 5000 lopott műkincset Iraknak

Nagy-Britannia visszaad 5000 lopott műkincset Iraknak

Bartók-darab nevét vette fel az Alapjogvédő Iroda

Bartók-darab nevét vette fel az Alapjogvédő Iroda

Láncokkal és füstbombákkal mentek a rendőröknek Nápolyban a kijárási korlátozások ellen tiltakozók

Láncokkal és füstbombákkal mentek a rendőröknek Nápolyban a kijárási korlátozások ellen tiltakozók