Fotó: Most a Szabadság hidat foglalták el civilek

Fotó: Most a Szabadság hidat foglalták el civilek

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Most a Szabadság hidat foglalták el civil tiltakozók autókkal mintegy egy órán át, a hídon egy ideig állt a forgalom, de a villamosok közlekednek. A vasárnapi zárva tartás kibővítése ellen tiltakoztak.

Megint lezárt egy hidat a Büki Zoltán vezette Demokratikus Magyarországért Civil Társaság, pár autóval most a Szabadság hidat vették blokád alá. A Népszava információi szerint a rendőrség kb. egy óra után felszámolta a blokádot, egyesével elindultak a tiltakozók. A villamosok közlekednek a hídon.

©

Információink szerint a vasárnapi zárva tartás kibővítése ellen tiltakoztak a civilek.

Kérdéseinkkel megkerestük a rendőrséget, akik a police.hu-n is olvasható közleményükkel válaszoltak. Eszerint 16 órakor 11 személygépkocsi megállt a Szabadság hídon és lezárta az útpálya egy részét. A Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Készenléti Rendőrség munkatársai az esetleges forgalmi akadályok megelőzése érdekében a szükséges forgalomterelést és forgalomsegítést végrehajtották. A rendőrök felszólították a 11 gépjármű vezetőjét cselekményük befejezésére, akik ennek hatására a helyszínt – igazoltatásukat követően – elhagyták. Velük szemben a Budapesti Rendőr-főkapitányság szabálysértési eljárást indít – közölték.

Múlt szerdán a Lánchidat foglalta el a civil csoport, akkor az Alkotmánybíróságot érintő változások miatt. A mintegy egyórás hídlezárás után a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatósága feljelentést tett.

Büki Zoltánék egyébként április 3-ra is szerveznek tüntetést. A tömeg a tervek szerint a Hősök teréről Budán át a Kossuth térre vonul, hogy "a szabad véleménynyilvánításért, a gyülekezési jog biztosításáért, a sajtó szabadságáért" demonstráljon.