G. Fodor nem hajlandó megjelenni az ELTE etikai bizottsága előtt

G. Fodor nem hajlandó megjelenni az ELTE etikai bizottsága előtt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

G. Fodor Gábor, a 888.hu főszerkesztője nem kíván megjelenni az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) etikai bizottsága előtt, mert úgy véli, az egyetem ezzel kapcsolatban kiadott közleménye "magában foglalja az ítéletet is".

Közleményt adott ki G. Fodor Gábor arra reagálva, hogy az ELTE rektora etikai eljárást kezdeményez vele szemben az általa főszerkesztőként jegyzett portálon megjelentek miatt. 

Az egyetem akkori közlése szerint az ELTE Politikatudományi Intézetében korábban oktatóként dolgozó, a 2015/2016-os tanévben fizetés nélküli szabadságon lévő G. Fodor Gábor által főszerkesztett 888.hu internetes portálon megjelent "szexista, rasszista, mások személyiségi jogait, emberi méltóságát sértő" tartalmak teljes mértékben összeegyeztethetetlenek az egyetem által vallott értékekkel.

©

G. Fodor Gábor pénteki – egyetemi docensként aláírt – közleményében azt írta, hogy nem akar az egyetemi etikai bizottság elé járulni, mert szerinte a eljárás megindítását kezdeményező közlemény "magában foglalja az ítéletet is". Mivel az etikai eljárást maga az ELTE rektora kezdeményezte, aki "egyértelművé tette" az üggyel kapcsolatos álláspontját a közleményben, meggyőződése, hogy "nem várható el" az etikai bizottság tagjaitól "az ügy elfogulatlan, érdektelen megítélése és elbírálása", ami – folytatta – az etikai kódexben meghatározott összeférhetetlenségi követelménybe ütközik. Azt mondta, tájékoztatja a bizottság elnökét, hogy nem kíván személyesen megjelenni a bizottság előtt.

A 888.hu portálon január 23-án jelent meg egy támadó hangvételű, a családtagok fényképével illusztrált cikk Tóbiás József MSZP-elnökről, feleségéről és kiskorú lányáról. G. Fodor Gábor később elnézést kért a 888.hu-n megjelent cikk miatt, anélkül, hogy pontosan leírta volna, hogy miért kér bocsánatot. A honlapon január 28-án megjelent bejegyzésben az áll: eljött a bocsánatkérés ideje. "Hibát követtem el, mert megengedtem, hogy a politikai viták hevében megsértsünk egy embert és a családját. Túlmentünk egy határon. Ezért elnézést kérek" – írta. Hozzátette: "Tanultam belőle. Nem fogom engedni, hogy még egyszer ilyen előfordulhasson."

Hozzászólások