szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy 1989-es tévéműsorban arról énekelt Bodrogi Gyula a fiával, miért szavazott a Fideszre. A „Gyuszi ül a fűben” című produkcióban elhangzott dalt posztolták ki szerda délelőtt Orbán Viktor Facebook-oldalára. Pártállástól, meggyőződéstől függetlenül érdemes megnézni a retró videót, a hozzá posztolt kommentekkel együtt.

Bodrogi Gyula a fiával, Ádámmal dalban tárgyalta ki a rendszerváltás idején, hogy a papa miért szavazott a Fideszre. „Az egyetlen nagy ok, 56 éves vagyok” – hangzott a fő érv, amely mellé az is társult, hogy „az életemből elloptak 40 évet”. A színész a dal szerint 16 évesnek érezte akkor magát, mert 56-ból levonta a 40-et.

A Gyuszi ül a fűben a rendszerváltás humorát jelenítették meg: Bodrogi Gyula és művésztársai az 1989-es pártalapítások idején a műsorban megalapították a saját kis „pártjukat”, az SZCSP, a Színes Csokornyakkendősök Pártját.

A Fidesz 28. születésnapjára kiposztolt dal születése idején más volt még a politikai atmoszféra, illetve a politikai kultúra: a pártpolitika például nem volt még szitokszó, és a demokratikus szabályok alapján létrehozott új pártok nem feltétlenül utasították el egymást csípőből. Ugyanakkor mindenkinek szíve joga Bodrogi Gyula és fiának dalát mai kontextusban értelmezni, ha úgy látja jónak.

28. Boldog születésnapot, Fidesz!

28. Boldog születésnapot, Fidesz!

Közzétette: Orbán Viktor – 2016. március 30.

A poszt alatt megjelenő kommentekre is érdemes egy kis időt szánni.

„Sok boldogságot és utólag is kellemes húsvétot drága miniszterelnök úr. Ne foglalkozzon az ellenzékes szavakkal, mi csak az ön szavát esszük!” – olvasható az egyikben.

„Hajrá Viktor! Nagyon köszönjük önzetlen, önfeláldozó SZOLGÁLATODAT!” – írják egy másikban.

„Remélem, hogy megéred azt a kort, mint amennyinek most látszol!” – szólt hozzá egy hölgy, bár nem tudni, pontosan hogyan értette ezt.

Negatív komment alig akad, és azokra is többen tüzelnek vissza. Igaz, arra a megjegyzésre, hogy „inkább a rablást kéne befejezni”, valamiért senki sem reagált egyelőre. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nem tudni a szakmai előéletéről azoknak, akik a Citadella húszmilliárdos felújításáról döntenek

Nem tudni a szakmai előéletéről azoknak, akik a Citadella húszmilliárdos felújításáról döntenek

Kijárási tilalmat vezettek be Philadelphiában az elharapózó erőszak miatt

Kijárási tilalmat vezettek be Philadelphiában az elharapózó erőszak miatt

Fontos frissítés érkezett a gépére, már most törölheti vele a hamarosan veszélyessé váló Flasht

Fontos frissítés érkezett a gépére, már most törölheti vele a hamarosan veszélyessé váló Flasht