szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hiába van szorult helyzetben az Országos Roma Önkormányzat, egyes képviselők állítólag havi 450 ezer forintos javadalmazást kapnak – állítja Vajda László képviselő, aki a mostani felállásban ellenzékinek számít. Elmondta azt is, hogy május 7-én, Budapesten akarnak tüntetni korrupció ellen tiltakozó romák.

A szabálytalanul elköltött támogatások miatt körülbelül 1,6 milliárd forintot kellene visszafizetnie az Országos Roma Önkormányzatnak (ORÖ). Megszorítások helyett mégis „tálcán kínálják a pénzeket" az ORÖ egyes képviselőinek: havi 450 ezer forintos javadalmazást adnak számukra, hozzátartozóiknak is szerződést ajánlanak – ezt mondta a Kossuth téren tartott tájékoztatóján Vajda László.

A most ellenzékinek számító képviselő vezette az ORÖ pénzügyeit vizsgáló alternatív bizottságot, amely tavaly szűnt meg. Vajda bejelentette, hogy a bizottságot ismét megalakítják, részben új tagokkal – olvasható a nol.hu-n.

A képviselő beszélt arról is, hogy újabb százmilliós nagyságrendű ügyekben feljelentéseket tett képviselőtársával, Lakatos Oszkárral együtt. A beadványokban nevesítve szerepel Farkas Flórián, az ORÖ volt elnöke, miniszterelnöki biztos is.

A helyszínen kiosztott sajtóanyag szerint a Farkas Flórián elnökletével működő Lungo Dromnak 2012 december közepén 150 millió forintos támogatást ítélt meg a kormány. A Lungo Drom jövő évi egyszerűsített beszámolójában azonban bevételként összesen csak 22,5 millió forint szerepel. A roma képviselők szerint a lapkiadásra kapott támogatások felhasználása és a Farkas Flóriánhoz köthető Oktatási és Továbbképzési Alapítvány pénzköltései sincsenek rendben.

Mivel a „roma felzárkóztatási pénzek elherdálása a korrupció melegágya", Lakatos Oszkár és Vajda László országos demonstrációt hirdetett május 7-re, Budapestre. A korrupció ellen tiltakozó romák a Miniszterelnökségtől vonulnának az Emberi Erőforrások Minisztériumához.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Amatőr módon módosított gyalázkodó képpel gratulál a katonai elitképzéshez Orbán Gáspárnak a győri Fidesz

Amatőr módon módosított gyalázkodó képpel gratulál a katonai elitképzéshez Orbán Gáspárnak a győri Fidesz

A korlátozások ellen tüntettek Amszterdamban

A korlátozások ellen tüntettek Amszterdamban

Fényes nappal késeltek meg egy férfit Budapesten

Fényes nappal késeltek meg egy férfit Budapesten