szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Habony Árpád megítélése még a Fidesz–KDNP táborában is rendkívül negatív, a kormánypártok szavazóinak 61 százaléka inkább vagy nagyon ellenszenvesnek tartja őt - ez derült ki az Iránytű Intézet legfrissebb felméréséből, amelyet a Magyar Nemzet közölt.

Az Iránytű a "vezető politikusok" népszerűségét mérte, és a listára egy huszárvágással rátette Habony Árpádot, Mészáros Lőrincet és Andy Vajnát is. Így derülhetett ki, hogy a letagadott miniszterelnöki főtanácsadó népszerűtlenebb Gyurcsány Ferencnél, aki Magyarországon a népszerűtlenség etalonjának számít (legalábbis ez szűrhető le a közvélemény-kutatók elemzéseiből).

Az mindenesetre nem Gyurcsány mellett szól, hogy két százalékponttal népszerűbb nála Mészáros Lőrinc. Neki legalább politikai posztja is van, hiszen Felcsút polgármestere. Viszont az Iránytű szerint általános megvetésben részesül, minden második megkérdezett a létező legrosszabb véleménnyel volt róla.

Andy Vajnának sem hivatalos, sem informális posztja nincsen, talán ezért lehet kedveltebb a két másik nehezen érthető kormánypárti személyiségnél. A filmbiztos döntetlenre áll Vona Gáborral.

Érdekes az is, ki mennyire számít ismertnek. Ezek szerint Felcsút polgármesterét több magyar ismeri, mint Szeged első emberét. Botka Lászlót ugyan Habony is veri ebben a kategóriában, ám vigasztalhatja a tudat, hogy népszerűségben döntetlenre áll Orbán Viktorral. Az Orbán háttérhatalmát biztosító emberek közül a filmbiztos a legismertebb. Az adatok szerint többen bólogatnának a piacon Vajna nevét hallva, mint Tarlós Istvánra rákérdezve.

Az Iránytű kutatása szerint a népszerűségi lista és Magyarországán élén ugyanaz a személy áll. A kutatás az mno.hu oldalán olvasható.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Család- vagy kerékpárosbarát védjegy is jöhet a hazai vendéglátásban

Család- vagy kerékpárosbarát védjegy is jöhet a hazai vendéglátásban

Marabu Féknyúz: Gyorsan érnek a mai gyerekek

Marabu Féknyúz: Gyorsan érnek a mai gyerekek

3,4 milliárd forintért hirdetik, hogy Magyarország családbarát

3,4 milliárd forintért hirdetik, hogy Magyarország családbarát