szerző:
hvg.hu

A világ legsikeresebb nemzeti konzultációja szinte vidám hangulatú sorosos tévészpotot szült. A világ legbefolyásosabb milliárdosa mosolyog, és még egy kedves társasjáték nevét is megidézi a kormány a társadalmi célú hirdetésben.

"Minden idők legsikeresebb nemzeti konzultációjának" témái mentén indít új kampányt a kormány. Ennek részeként új közterületi plakátokat is közzétesznek, amelyek fő üzenete, hogy a magyarok 99 százaléka egyetért, bár a friss közvélemény-kutatások egészen mást mutatnak. A kormány persze vélhetően arra céloz, hogy akik visszaküldték a konzultációs ívet, azok 99 százalékban hasonló válaszokat adtak, ami a kérdések ismeretében nem meglepő.

De van itt egy új Soros-fób tévészpot is. A szüzsé a szokásos: a TÁRSADALMI CÉLÚ hirdetésben előbb semmire sem hivatkozva közlik, hogy a magyarok 99 százaléka elutasítja a bevándorlást, majd megjelenik Soros György (mintha az elmúlt hónapok kampánya után bárkinek is be kellene mutatni), aki konkrétan "a világ legbefolyásosabb milliárdosa". Nyilván ő maga az 1 százalék. Ez után sötétebb bőrszínű emberek őrjöngenek rendezetlen utcákon, majd gyors vágással a szép és rendezett drótkerítéses magyar határon vagyunk, amit Soros fel akar számolni. Ez után jön a kedvenc képkockánk:

©

Mert itt tudjuk meg, hogy mit kell éreznünk.

Míg a magyar ember jogosan felháborodik, az ördögi Soros a következő képkockán szélesen mosolyog. Nyilvánvaló, hogy tönkretenné Magyarországot. Ne hagyjuk, hogy Soros nevessen a végén – artikulálja a kormány a filmecske végén a társadalmi célt.

A videót a Vastagbőr blog tette közzé, hogy önnek emiatt semmiképp ne kelljen bekapcsolnia a tévét.

A korábbi Soros-reklám sajnos sokkal sötétebb hangulatú volt, talán mert akkor még előtte voltunk a világ legsikeresebb nemzeti konzultációjának.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gifeket, videókat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!