szerző:
hvg.hu

Mártélyon kapta el a 444.hu videós stábja Lázár János leköszönő kancelláriaminisztert, aki a Fidesztől szokatlan jókedéllyel és hosszan nyilatkozott őt kérdező ellenzéki médiumnak. Azt is elmondta, miért nincs rajta a fideszes csoportképen, ahogy azt is, hogy ez az utolsó nyilatkozata a kormány ügyeiről.

Miközben egyre kevésbé állnak szóba a kormánypárt politikusai a velük kritikus sajtóval, Lázár János most jókedéllyel nyilatkozott a 444-nek. A portál Mártélyon kapta el a leköszönő kancelláriaminisztert, aki éppen választókerületét járja körbe.

A 444.hu kérdésére Lázár János azt mondta, kifejezetten jó a személyes viszonya Orbán Viktorral, és tagadta, hogy személyes konfliktusuk vezetett volna oda, hogy nem kapott posztot a most alakuló kormányban.

Hangsúlyozta, hogy most is a Fidesz parlamenti képviselője, noha valóban végetért miniszteri megbizatása, ebben a kormányban nem kapott ilyen szerepet. De ezt nem bánja, mert eddig végzett munkáját kerek egésznek tekinti, és ezt a fejezetet lezártnak tartja. Visszavonult választókerületébe és örül, hogy több ideje és energiája jut az itteni ügyekre és emberekre.

Lázár szerint egészen egyszerűen azért nem látható az országgyűlés hivatalos Fidesz-frakciófotóján, mert

elaludt, és nem ért oda a fotózásra.

Kétszáz kilométert nem mindig sikerül gond nélkül leküzdenem - mondja Lázár, hiszen a volt miniszter soha sem költözött Budapestre. Azt állítja, a 2010-es fotón sem volt rajta, de arra később ráretusálták. Érdekességként azt is hozzátette Lázár, hogy eddig kormányzati pályafutása során összesen kétszer aludt el, ebből ez volt az egyik ilyen alkalom, a másik a 2014-es eskütétel volt, de arra az alkalomra végül mégis szerencsésen befutott.

Lázár János azt mondja, ő halálosan komolyan veszi azt, hogy 2030-ra Magyarországnak meg kell céloznia, hogy elérje az unió országainak felső harmadát. Szerinte évszázadok óta kérdés, hogy Magyarországnak van-e esélye Európa fejlettebb felébe tartozni, most el fog dőlni, hogy sikerül-e nekünk valaha is megugrani ezt. Ambíciózusnak nevezte a célkitűzést, de szerinte Orbán Viktor alkalmas lehet a feladatra.

Arra a kérdésre, hogy egyetért-e azzal, hogy a Fidesz elengedte az értelmiség kezét azt mondta, hogy a politikát értelmiségi műfajnak tartja, de kihalófélben van ezen nézőpont képviseletével.

Lázár János külön értékelte, hogy Mártélyon kereste fel a 444.hu, és azt mondta, hogy ezért nyilatkozik nekik, valamint a korábbi jó közös munkakapcsolatra való tekintettel. De azt is hozzátette, hogy ez lesz az utolsó ilyen alkalom, nem szeretne a jövőben a kormány munkájáról nyilatkozni, hiszen már nem a kormány tagja.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A robotsofőrök kicsinálhatnak mindenkit, így végződhet a kelet-nyugati kamionos háború

A robotsofőrök kicsinálhatnak mindenkit, így végződhet a kelet-nyugati kamionos háború

A nap kérdése: Mennyit autózhatnánk a leghosszabb repülőjárat üzemanyagából?

A nap kérdése: Mennyit autózhatnánk a leghosszabb repülőjárat üzemanyagából?

Akkora rés tátongott a Google+-on, hogy kikerült 52 000 000 felhasználó személyes adata

Akkora rés tátongott a Google+-on, hogy kikerült 52 000 000 felhasználó személyes adata

A tudósok már tudják, kik élik túl a Trónok harca utolsó évadát

A tudósok már tudják, kik élik túl a Trónok harca utolsó évadát

Audi-vezér: túlórakeretről soha nem beszéltünk a kormánnyal

Audi-vezér: túlórakeretről soha nem beszéltünk a kormánnyal

"Azért csináljuk, mert a gyerekünk majd megkérdi, kiálltunk-e magunkért és másokért"

"Azért csináljuk, mert a gyerekünk majd megkérdi, kiálltunk-e magunkért és másokért"