szerző:
T. R.
Tetszett a cikk?

Owen Jones, a brit The Guardian publicistája nem kertelt, szerinte a közösségnek lépnie kell, és ki kell raknia Magyarországot az EU-ból a sorozatos normaszegések miatt.

Jones nem kertel, már publicisztikája első mondatában leírja:

„It’s time for the European Union to kick Hungary out.” Vagyis itt az ideje, hogy az Európai Unió kirúgja Magyarországot.

De az impulzív érzület és tanács mellett Jones sorra veszi azt is, miért jutott erre. Először is, Orbán Magyarországán növekszik a tekintélyelvűség és kriminalizálják azokat, akik segítenek a menekülteken. Ráadásul mindenféle következmény nélkül teszik ezt, ugyanis az EU eddig mindig szemet hunyt.

Orbán büszkélkedik illiberális demokráciájával, bűncselekménnyé teszi azt, ha valaki segít a menekülteknek, extra 25 százalékos sarcot vet ki a civil szervezetekre – sorolja tovább a publicista. Megemlíti, hogy töröltek néhány Billy Elliot-előadást, a Soros- és CEU-ellenesség pedig továbbra is tart.

Az európai szemhunyás mellett külön kiemeli a szerző, hogy a Fidesz pártcsaládja, az Európai Néppárt sem tett semmit Orbán megrendszabályozása érdekében, sőt, Manfred Weber meg is védte a miniszterelnököt. Owen Jones azonban javasolja, indítsák meg a hetes cikkely szerinti eljárást, ami a szavazati jog felfüggesztésével járna.

De ő inkább azt szeretné, ha kizárnák Magyarországot az EU-ból.

(A Guardian cikkére a 24.hu hívta fel a figyelmet.)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kampánytanácsadójának és rappereknek is kegyelmet adott elnöksége utolsó óráiban Donald Trump

Kampánytanácsadójának és rappereknek is kegyelmet adott elnöksége utolsó óráiban Donald Trump

A kormány állja Kanadában egy SMA-s gyermek kezelési költségeit

A kormány állja Kanadában egy SMA-s gyermek kezelési költségeit

Beiktatása előtt a járvány 400 ezer amerikai halottjára emlékezett Biden

Beiktatása előtt a járvány 400 ezer amerikai halottjára emlékezett Biden