szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy világjelenség része a magyar hajléktalanellenes intézkedéscsomag, írja a Magyar Kurir. A menekülteket fallal tartjuk magunktól távol, a hajléktalanoktól és koldusoktól törvénnyel teremtünk távolságot.

Az aporafóbiáról, azaz a szegényektől való irtózásról írt a Magyar Kurir (a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia által alapított hírportál) cikke még a hajléktalanok kriminalizálását megteremtő törvény első napján. A Szent Egyed közösség vezetője, Szőke Péter által írt cikk arról beszél, a törvény szembemegy az Alaptörvény preambulumával foglaltakkal („Valljuk az elesettek és a szegények megsegítésének kötelességét.”), a keresztény gyökerek megvédésének kormány által sokat hangoztatott programjával. "Még a kezdetleges jogrendekben sem vágták le annak a tolvajnak a kezét, akinek nem volt miből megélnie. A hajléktalan ember számára nincs alternatíva."

Szőke arra is felhívja a figyelmet, a szegények falak mögé zárása, szem elől való eltakarítása világjelenség. "A világban mindenütt erősödik a rendpártiság, aminek a leggyengébbek fizetik meg az árát.

A rend ugyanis azt jelenti: a szegényeket távol kell tartani, hogy ne lássuk őket. A menekültektől falak és kerítések védenek. A hajléktalanoktól és a koldusoktól jogszabályokkal védekezünk."

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Schiffer András: Magánállam közpénzből

Schiffer András: Magánállam közpénzből

Meghalt a meghekkelt Orbán-interjú miatt jogtalanul kirúgott lapszerkesztő

Meghalt a meghekkelt Orbán-interjú miatt jogtalanul kirúgott lapszerkesztő

A kormány ma dönt, megnéztük, mire számíthatunk a járványadatok alapján

A kormány ma dönt, megnéztük, mire számíthatunk a járványadatok alapján