szerző:
hvg.hu

A férfi arról beszélt, milyen nehéz helyzetben vannak, amikor a lakók védelméről van szó.

Ahogy korábban mi is megírtuk, hét év után tartóztatta le a rendőrség azt a férfit, aki 2011 áprilisában agyonvert egy idős szikszói házaspárt. A nyomozást, amit a gyilkosság után indított a rendőrség, 2015 decemberében felfüggesztették, majd 2018-ban a genetikai szakértői vélemény alapján azonosították a gyanúsítottat. A letartóztatott férfit nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberöléssel gyanúsítják.

A férfi korábban telefonon hívta fel az idős házaspárt, és rendőrnek adta ki magát. Azt mondta, hagyják nyitva a kaput, mert betörtek hozzájuk, és hamarosan megérkeznek a rendőrök. A férfi és a nő azonban gyanakodni kezdtek, hívták a 112-t, a diszpécser pedig javasolta nekik, hogy ne engedjenek be senkit, amíg meg nem érkeznek a (valódi) rendőrök. Ennek ellenére a gyilkos valahogy bejutott a házba, és egy fejszével agyonverte az idős házaspárt.

Az Index most azt írja, a férfi nem sokkal a gyilkosság után az ő videójukban is szerepelt, mint a helyi polgárőrség vezetője. A férfi akkor – az üggyel kapcsolatban tartott gyűlésen – arról beszélt, milyen nehéz helyzetben van a polgárőrség a településen.

A férfit közben egy másik gyilkossággal kapcsolatban is kihallgatták, egyelőre tanúként, de ügyvédje szerint védencét abban az ügyben is meggyanúsítják.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Itthon

Megöltek egy idős szikszói házaspárt

Meggyilkolták azt az idős férfit és nőt, akit holtan találtak a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szikszón; a rendőrség a bűnügyről egyelőre nem közölt további részleteket. A szikszói önkormányzat 100 ezer forint nyomravezetői díjat ajánlott fel.

Adventi irodalmi naptár - december 14.

Adventi irodalmi naptár - december 14.

Iszlám Állam: A mi katonánk volt a strasbourgi merénylő

Iszlám Állam: A mi katonánk volt a strasbourgi merénylő

Van Viber a telefonján? Akkor ön is megkapta az ingyenes karácsonyi csomagot

Van Viber a telefonján? Akkor ön is megkapta az ingyenes karácsonyi csomagot

Teherautóra pakolt kordonelemeket vittek a Kossuth tér sarkára

Teherautóra pakolt kordonelemeket vittek a Kossuth tér sarkára

Betörték a szegedi Fidesz-iroda ajtaját

Betörték a szegedi Fidesz-iroda ajtaját

A német gazdaságban sikersztori, a társadalmat azonban megosztja a migráció

A német gazdaságban sikersztori, a társadalmat azonban megosztja a migráció