szerző:
MTI / hvg.hu

Hiába kampányolt az államtitkár egy jelölt mellett, nem ő nyert az időközi polgármester-választáson.

A független Nagy Sándort választották a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tibolddaróc polgármesterévé a vasárnapi időközi polgármester-választáson – közölte a település jegyzője az MTI-vel. A több mint 1100 választópolgár közül 610-en adták le voksukat, ebből 603 volt érvényes, a nem hivatalos végeredmény szerint pedig Nagy Sándor korábbi alpolgármester 396, míg ellenfele, az ugyancsak független Harai Istvánné 207 szavazatot kapott.

A 444.hu hozzáteszi, a településen bár mindkét jelölt független volt, Tállai András államtitkár erősen kampányolt a megvert Harai Istvánné mellett, aki végül mégis kikapott. Az időközi választást egyébként azért kellett kiírni, mert a település polgármestere, Dósa József idén szeptemberben indoklás nélkül lemondott.

Tibolddaróc mellett a Veszprém megyei Megyeren és a Csongrád megyei Nagytőkén is időközi polgármester-választást tartottak vasárnap, Megyeren az egyetlen induló, a független Vári Dávid nyert, Nagytőkén pedig bár két jelölt is volt, végül a szintén függetlenként induló Szénászky Zsoltot választották polgármesterré, a másik jelöltet, a munkáspárti Polgár Istvánnét mindössze hárman támogatták. Itt azért kellett választást kiírni, mert az előző, volt jobbikos polgármester lemondott.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Egyre többen tartoznak a NAV-nak

Egyre többen tartoznak a NAV-nak

Az egész országot beboríthatja a hó

Az egész országot beboríthatja a hó

Videó: Kétfejű gyíkot találtak Ausztráliában

Videó: Kétfejű gyíkot találtak Ausztráliában

A BKK vezérigazgatójának leváltásáról dönthet ma a Fővárosi Közgyűlés

A BKK vezérigazgatójának leváltásáról dönthet ma a Fővárosi Közgyűlés

Mínusz 45 fokban lépett le észrevétlenül két kislány az óvodából

Mínusz 45 fokban lépett le észrevétlenül két kislány az óvodából

Megérkezett az első piros Skoda troli Budapestre

Megérkezett az első piros Skoda troli Budapestre