szerző:
hvg.hu

Hadházy Ákos beszélni szeretett volna Papp Dániellel, aki azonban azt válaszolta a politikusnak, hogy „kerülje az MTVA munkatársainak megkeresését”.

Még december elején, az MTVA székházban történtek előtt kért időpontot a közmédia vezetőitől Hadházy Ákos – írja a 444. A független országgyűlési képviselő először december 10-én írt levelet Németh Zsoltnak, az M1 csatornaigazgatójának és Papp Dánielnek, az MTVA megbízott vezérigazgatójának, hogy találkozni szeretne velük. Hadházy több időpontot is felkínált a vezetőknek, de azok mindketten azt válaszolták, hogy munkahelyi teendőik miatt nem érnek rá találkozni vele. Azt is hozzátették, hogy szerintük Hadházy korábban „negatív dolgokat mondott a közmédiával kapcsolatban”.

December 17-én, az MTVA-nál történt erőszak után Hadházy újabb levelet írt, ekkor már csak Papp Dániel megbízott vezérigazgatónak. Ebben azt kérte Papptól, hogy javsoljon egy olyan időpontot, amely neki is megfelel, de a vezérigazgató erre azt válaszolta, hogy az ellenzéki képviselők december 16-án és 17-én „megfélemlítették, fenyegették, inzultálták az MTVA munkatársait, nyilvánosságra hozták személyes adataikat”, többeket meg is fenyegettek, sőt, Papp családját is zaklatták, ennek ellenére ők (vagyis az MTVA) továbbra is hajlandóak válaszolni Hadházy kérdéseire. Papp azt javasolta a képviselőnek, hogy forduljon az NMHH-hoz vagy az országgyűlés kulturális bizottságához.

Ezen kívül Papp azt írta Hadházynak, hogy „a jogszabályi előírások betartása érdekében kerülje az MTVA munkatársainak közvetlen vagy közvetett megkeresését”.

Nyomatékkal kérem a törvényi szabályozás figyelembevételét tartalmi ügyekben, ahol munkatársaim zaklatása politikai nyomásgyakorlásnak minősül a tartalomkészítők munkájára!

– írja Papp.

Az országgyűlési képviselők jogállásáról szóló törvény szerint a képviselők bármilyen állami szervezet vagy közintézmény területére beléphetnek, ennek alapján az elmúlt években nagyjából az volt a gyakorlat, hogy a felkeresett intézmények vezetői leültek válaszolni a politikusok kérdéseire.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Orbán Andy Vajna halálára: Köszönök mindent, barátom

Orbán Andy Vajna halálára: Köszönök mindent, barátom

Svarci és Stallone is búcsúzik Andy Vajnától

Svarci és Stallone is búcsúzik Andy Vajnától

Szomorú vég: androidos mobilt és iPhone-t ajánl felhasználóinak a Microsoft

Szomorú vég: androidos mobilt és iPhone-t ajánl felhasználóinak a Microsoft

Halott lelkiismeret: a Putyin-korszak vádirata

Halott lelkiismeret: a Putyin-korszak vádirata

Ez történt: elkezdték bekapcsolni a traffipax-figyelmeztetéseket a Google Térképen

Ez történt: elkezdték bekapcsolni a traffipax-figyelmeztetéseket a Google Térképen

Még nagyobb pályaudvar kell Debrecenbe, így a költségek is nőnek

Még nagyobb pályaudvar kell Debrecenbe, így a költségek is nőnek