szerző:
hvg.hu

Szombaton és vasárnap tüntetések lesznek Budapest-szerte, ezért elég sok helyen megváltozik a fogalmi és parkolási rend. A rendőrségi információk segítenek, hogy a közlekedők elkerüljék az idegeket próbára tévő szituációkat.

Gyűlés miatt ideiglenes forgalomkorlátozás lesz 2019. február 9-e és 10-e között Budapest I., V., VI., XII., XIII., és XIV. kerületében.

A bejelentés szerint a gyűlés egyik helyszíne Budapest I. és V. kerületében a Lánchíd lesz, amit a szervezők 2019. február 10-én 8 órától 23 óra 59 percig kívánnak lezárni.

Tilos megállni:

2019. február 9-én 6 órától 2019. február 9-én 20 óráig a Budapest I. és XII., Ostrom utca mindkét oldalán a Batthyány utca és a Várfok utca közötti szakaszon, az Ignotus utca park felőli oldalán, valamint a Maros utca mindkét oldalán a Maros utca 7. szám és a Krisztina körút közötti szakaszán.

2019. február 10-én 0 órától 2019. február 10-én 24 óráig a Budapest I., Lánchíd utca – Ybl Miklós tér – Apród utca útvonalon a Clark Ádám tér és a Szarvas tér közötti szakaszon, Lánchíd utcai parkolóban, valamint a Széchenyi téren a Magyar Tudományos Akadémia előtti parkolóban.

2019. február 10-én 8 órától 2019. február 10-én 24 óráig a Budapest I., V. és VI., Pesti alsó rakparton a Markó utcai lehajtó és a Margit híd közötti szakaszon, a Szalay utca mindkét oldalán a Honvéd utca és a Kossuth tér közötti szakaszon, a Deák Ferenc utca mindkét oldalán, a Váci utca mindkét oldalán a Szabad sajtó út és a Piarista utca közötti szakaszon, Március 15. téren, Petőfi téren, Apáczai Csere János utca mindkét oldalán, Lendvay utca mindkét oldalán a Munkácsy Mihály utca és a Dózsa György út közötti szakaszon, a Váralja utca mindkét oldalán a Palota út és az Attila út közötti szakaszon, a Várkert Bazár mélygarázs feletti parkolóban, a Palota út mindkét oldalán a Kemal Atatürk sétaút és a Dísz tér közötti szakaszon, a Döbrentei utca mindkét oldalán az Ybl Miklós tér és a Fogas utca közötti szakaszon, a Hunyadi János út mindkét oldalán a Clark Ádám tér és a Dísz tér közötti szakaszon, valamint a Budai alsó rakparton a Várkert Bazár alatti parkolóban.

Lezárják:

2019. február 10-én 0 órától 2019. február 10-én 24 óráig a Budapest I., Lánchíd utca – Ybl Miklós tér – Apród utca útvonalat a Clark Ádám tér és a Szarvas tér közötti szakaszon.

2019. február 10-én 8 órától 2019. február 10-én 23 óra 59 percig a Budapest I. és V., Lánchidat.

Szakaszosan és időszakosan lezárják:

2019. február 10-én 13 óra 45 perctől 2019. február 10-én 17 óráig a Budapest V., VI., XIII. és XIV., Hősök tere – Andrássy út – József Attila utca – Széchenyi tér – Lánchíd útvonalat.

2019. február 10-én 17 órától 2019. február 10-én 18 óráig a Budapest I. és V., Szent György tér – Dísz tér – Hunyadi János út – Clark Ádám tér – Lánchíd – Széchenyi tér – Apáczai Csere János utca útvonalat.

A fenti említett helyszíneken, a gyűlésen részt vevők miatt fokozott gyalogos forgalomra kell számítani a közutakon közlekedőknek.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kéri a járművezetőket, hogy a megváltozott forgalmi rend és a megnövekedett gyalogos forgalom miatt, fokozott figyelemmel és türelemmel közlekedjenek!

Állj mellénk!

Köszönjük a több mint 4000 tagnak és támogatónak, akik idáig
45 millió forinttal segítették munkánkat.
Ha neked is fontos a minőségi újságírás, csatlakozz!
hvg.hu Itthon

A rendőrség nem tilthatja be a vasárnapi, Lánchídra tervezett tüntetést

A Fővárosi Törvényszék ismét a TASZ érveit fogadta el a rendőrséggel szemben, amikor hatályon kívül helyezte a rendőrség határozatát, ami megtiltotta a Lánchídra vasárnapra tervezett demonstrációt. Az ítélet szerint a rendőrség figyelmen kívül hagyta az együttműködés és az érdemi egyeztetés kötelezettségét – írja közleményében a Társaság a Szabadságjogokért.

A legkisebb VW divatterepjáró: Magyarországon a T-Cross

A legkisebb VW divatterepjáró: Magyarországon a T-Cross

Kevésnek bizonyult a BKK buszkapacitása

Kevésnek bizonyult a BKK buszkapacitása

Világsztárok itthon, és a BFZ a világban: összeállt a Fesztiválzenekar 2019–20-as programja

Világsztárok itthon, és a BFZ a világban: összeállt a Fesztiválzenekar 2019–20-as programja

Bárányhimlővel kórházba került a bárányhimlőoltás legnagyobb olasz kritikusa

Bárányhimlővel kórházba került a bárányhimlőoltás legnagyobb olasz kritikusa

Orbán: Minket nem lehet sem kizárni, sem felfüggeszteni

Orbán: Minket nem lehet sem kizárni, sem felfüggeszteni

Forradalmi vértisztító eljárással kísérleteznek Szegeden

Forradalmi vértisztító eljárással kísérleteznek Szegeden