szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Márpedig Kína a világ egyik legnagyobb keresztényüldöző nagyhatalma. Óbudán tartott a Miniszterelnökséget vezető miniszter lakossági fórumot. Szóba kerültek persze a patkányok is.

A bevándorlás elutasításának kérdésében és a keresztény kultúra védelmében a Fidesz-KDNP senkivel nem köt kompromisszumot - jelentette ki Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken Óbudán egy lakossági fórumon.

Ehhez képest Kínával az ország egymás után köti az üzleteket. Orbán Viktor azt mondta: ”Kínához ideológiamentesen kell közelíteni, el kell fogadni, hogy különbözőek vagyunk, különbözően irányítjuk országainkat.” A feladat szerinte nem az ítélkezés, hanem a közös érdekek keresése.

Pedig Kína az egyik legnagyobb keresztényüldöző ország. A Hit Gyülekezete oldala, a Hitrádió  arról ír, „egy új kutatás mutatja meg, hol várható a keresztényüldözés növekedése a világon 2018-ban. Az angol kutatás szerint Kínában, Indiában és Nigériában rosszabbodhat a keresztények helyzete. Kína a jelenleg legveszélyesebb ország.”

Az országban egyes források szerint 67, mások szerint 97 millió keresztény él. Atrocitások érik őket a muszlim és buddhista kisebbségek részéről éppúgy, mint a kínai állam részéről. Ráadásul az utóbbi irányából erősödött a zaklatás. 2018 tavaszán Hszi Csin-Ping meghirdette az ötéves "kínaizáló" programot: a Kínában található vallások kínaizálását, kínai jegyekkel való beoltását, például a Kínai Kommunista Párthoz való lojalitást. Ennek érdekében bezárt lakástemplomok százait, Bibliákat kobzott el. Olyan protestáns templomokat is bezártak, amelyeket eddig eltűrtek.

De vissza Óbudához! Belpolitikai ügyekben a Miniszterelnökség vezetője azt mondta: politikai ellenfeleik elképesztően durva kampányt folytatnak, ugyanis már nemcsak a politikai ellenfeleket, hanem azok választóit is minősítik, szidalmazzák, patkánynak nevezik, ami minden határon túlmegy. Ráadásul az illetékes párt nem kizárja az így fogalmazó "illetékes elvtársnőt", hanem elkezdi ugyanezt a jelzőt használni politikai ellenfeleire - jegyezte meg.

Menczer Erzsébet, a Fidesz választókerületi elnöke szintén arról beszélt, hogy egy EP-választásnak sem volt még akkora tétje, mint a mostaninak. "Rabok leszünk vagy szabadok? Mit hagyunk itt a gyermekeinknek, unokáinknak?" - szavai szerint ez a tétje a szavazásnak. "Mutassuk meg Európának, hogy mi szeretnénk a hazánkat, a kultúránkat, a nemzetállamokat megőrizni!" - szólított fel.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Brad Pitt saját ruhakollekcióval állt elő

Brad Pitt saját ruhakollekcióval állt elő

A sáskajárástól a sáskafogyasztásig - A Biblia ételei könyvajánló

A sáskajárástól a sáskafogyasztásig - A Biblia ételei könyvajánló

Az osztrák sajtó rácsodálkozik a magyar kormánypropaganda működésére

Az osztrák sajtó rácsodálkozik a magyar kormánypropaganda működésére