szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Figyelmeztetnek: semmilyen körülmények között ne rángassunk hatósági/hivatalos személyt, mert reggel senki nem azzal a "reménnyel" indul el otthonról, hogy "hivatalos személy elleni erőszak" bűncselekmény elkövetője vagy éppen elszenvedője szeretne lenni.

Ahogy korábban megírtuk, feljelentést tett a Magyar Szocialista Párt a rendőrségen egy közterület-felügyelő ellen, aki állításuk szerint Óbudán pénteken megütötte 71 éves aktivistájukat.

Az Óbuda-Békásmegyer Közterület-Felügyelet (ÓBKF) még aznap közleményt adott ki, amelyben azt írták: az aktivista próbált meg iratokat kikapni a közteres kezéből, amikor az kiérkezett egy MSZP-s politikai hirdetéssel kidekorált furgonhoz, amely nagyjából száz méterre parkolt attól a helyszíntől, ahová az engedélye szólt, és felszólította a sofőrt, hogy álljon odébb. A közterület-felügyelő ezt nem hagyta, és ellökte magától az aktivistát.

A Hvg.hu megkeresésére Kiss László, az MSZP óbudai polgármester-jelöltre azt mondta, az ÓBKF közleménye valótlan állításokat tartalmaz. Szerinte a közterület-felügyelő ütötte meg az aktivistát.

Hétfőn kora este a Főpolgármesteri Hivatal alá tartozó Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság is beszállt az ügybe egy közleménnyel. Azt írták, a békásmegyeri, hivatalos személy elleni erőszakba torkollott európai uniós kampányolás után szeretnék felhívni minden közterület-használó figyelmét arra, hogy a közterület-felügyeletekről szóló törvény értelmében a fővárosi és a kerületi önkormányzati rendészetek jogosultak és kötelesek biztosítani a politikai, kulturális, sport- vagy bármely más rendezvény – a közterület mindenki más általi használatát korlátozó igénybevételének – jogszerűségét.

Hangsúlyozták, hogy

  • be kell tartani a közterület-használattal, illetve a településképvédelemmel kapcsolatos dokumentumban/ határozatban/szerződésben foglaltakat. (hol, mikor, meddig, mekkora területfelület igénybevételével zajlik)
  • el kell viselni az erre irányuló ellenőrzést (ez ugyanis a rendezvény iránt esetleg közömbös – ám valószínűleg az adott közterületet használni kívánó többséget jelentő lakosság érdekeinek védelmét szolgálja) és
  • semmilyen körülmények között ne rángassunk hatósági/hivatalos személyt

(mert reggel senki nem azzal a "reménnyel" indul el otthonról, hogy "hivatalos személy elleni erőszak" bűncselekmény elkövetője vagy éppen elszenvedője szeretne lenni)!

Összefoglalóképp hozzátették: "Az európai uniós választási kampány hajrájában IS

bizonyosan el kell kerülni minden olyan gerilla aktivitást,

amely a mostanra okszerűen felerősödött médiazajból a helyi rendeletek vagy magasabb jogszabályok figyelmen kívül hagyásával és az azokat érvényesíteni akaró hatósági személyek verbális és/vagy fizikai fenyegetésével próbál pótlólagos nyilvánosságot generálni."

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Elmeszelte a Fideszt a választási bizottság

Pénzbírságot nem kapott a Fidesz, de a további jogsértéstől eltiltották a pártot, mert a múlt héten a Csongrád Megyei Kormányhivatalban tartott kampányrendezvényt Szijjártó Péter részvételével.

Párbeszéd: Teljesen kamu adatokkal is kitölthető a Nemzeti Konzultáció

Párbeszéd: Teljesen kamu adatokkal is kitölthető a Nemzeti Konzultáció

Marabu Féknyúz: Viktor és barátai

Marabu Féknyúz: Viktor és barátai

Krasznahorkai írta az év legfontosabb mondatát a görög Literature szerint

Krasznahorkai írta az év legfontosabb mondatát a görög Literature szerint