szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A suttyomban eltűnt diófák ügyében vizsgálat indul.

Három nagy diófa állt a verőcei Géza Fejedelem Református Általános Iskola, Óvoda és Bölcsőde udvarán egészen a múlt hétig, amikor a gyerekek és a szülők döbbenten szembesültek vele, hogy a fákat darabokra vágták – írt a Népszava az ügyről. Hozzátették: a kivágással 200-250 négyzetméternyi árnyékos területet veszített az óvodaudvar.

Az eset érdekessége, hogy arról a lap szerint senki nem értesítette az óvodát, és bár öreg fákról volt szó, egyik sem volt menthetetlen állapotú – utóbbit már Tajti Gábor faápoló szakember mondta a lapnak. Ő úgy fogalmazott:

Szemrevételezés alapján nem volt indokolt a fák kivágása. Én nyugodt szívvel engedném a gyermekeimet alatta játszani.

A Népszava azt írja, nem csak a szülőket és a gyerekeket felejtették el tájékoztatni a tervezett fakivágásról, a jelek szerint a verőcei önkormányzat sem tudott róla. (Az óvoda területe Verőce község önkormányzatának tulajdona, fenntartója viszont a Verőcei Református Egyházközség – a fenntartó pedig a tulajdonosnak sem szólt ritkítási terveiről.)

A fairtással kapcsolatban a verőcei önkormányzat külön Facebook-posztban jelentette be, hogy vizsgálatot kezdeményeztek a történtek miatt.

A lap úgy tudja, a fakivágás egy fejlesztési projekt miatt vált szükségessé, aminek részeként gumipadlóval borítanák be az óvoda udvarának talaját, a lombok nyújtotta menedéket pedig árnyékolókkal pótolnák.

(Képünk illusztráció.)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!