szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A főkapitányság nyomozói befejezték az ügy vizsgálatát.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság gondatlanságból elkövetett emberölés vétség miatt folytatott büntetőeljárást egy 27 éves jánoshalmi nővel szemben.
A rendelkezésre álló adatok alapján az anya 2019. március 5-én 14 óra 30 perc körül 7 éves gyermekét felügyelet nélkül elengedte az utcában lakó nagymamájához. A gyermek felügyeletéről ezt követően nem gondoskodott, a nagyszülőt a fia érkezéséről nem tájékoztatta.
A nyomozás adati szerint a nő tudott arról, hogy ingatlan udvara rendezetlen. Ott több – különösen a kiskorúra nézve – jellegénél, méreténél, súlyánál fogva súlyos, vagy akár halálos eredménnyel járó sérülés okozására alkalmas tárgy is található volt.
A gyerekre – feltételezhetően játék közben – egy, a kerítésnek támasztott, 23 kilogramm súlyú, fából készült, kerettel rendelkező ágybetét rádőlt. Az orvosi ellátás ellenére 16 óra 30 perckor meghalt a fiú.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság gondatlanságból elkövetett emberölés miatt folytatott büntetőeljárást egy 27 éves jánoshalmi nővel szemben - közölte a rendőrség.

Mint írják, az anya 2019. március 5-én 14 óra 30 perc körül elengedte 7 éves gyermekét egyedül az utcában lakó nagymamájához. A gyermek felügyeletéről ezt követően nem gondoskodott, a nagyszülőnek nem szólt a fia érkezéséről.

A nyomozás adatai szerint a nő tudott arról, hogy az ingatlan udvara rendezetlen, több olyan tárgy is volt ott, ami jellegénél, méreténél, súlyánál fogva nagy veszélyt rejtett magában, különösen egy kiskorúra nézve.

A gyerekre – feltételezhetően játék közben – egy, a kerítésnek támasztott, 23 kilogramm súlyú, fából készült, kerettel rendelkező ágybetét rádőlt. A kisfiú az orvosi ellátás ellenére 16 óra 30 perckor meghalt.

Az eljárást a rendőrök befejezték, az iratokat átadták az ügyészségnek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A teljes utcai világítást környezet-, alvás- és rovarbarátra cserélik Bécsben

A teljes utcai világítást környezet-, alvás- és rovarbarátra cserélik Bécsben

SZFE: a közmédia vallási műsorainak szerkesztője indít dokumentumfilmes osztályt

SZFE: a közmédia vallási műsorainak szerkesztője indít dokumentumfilmes osztályt

Az állam átvette a trieszti kikötőt

Az állam átvette a trieszti kikötőt