szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia az MKPK szeretné, ha a jövőben minden katolikus iskolából látogatnák az órákat.

Akkreditált pedagógus szakvizsgával záruló gyermek- és ifjúságvédelmi képzést indított a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK), közölte Tóth Tamás, az MKPK titkára a testület téli rendes tanácskozása után tartott csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón. A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Kar Vitéz János Tanárképző Központja és a Püspöki Konferencia fenntartásában működő Katolikus Pedagógiai Intézet képzésére szeptemberben 42 hallgató iratkozott be.

A 444.hu szúrta ki, hogy az egyik alapító az Emberi Erőforrások Minisztériumának volt oktatásért felelős államtitkára, Hoffmann Rózsa.

Az egyetem honlapján azt is írják, hogy a "képzés felkészít a fiatalokat érintő veszélyforrások (pl. drogok) felismerésére, kialakuló iskolai konfliktusok, a hagyományos és újonnan megjelenő bántalmazások, az esetleges agresszív viselkedésformák kezelésére. Továbbá az ifjúságvédelmi munka jogi, pszichológiai, pedagógiai ismereteire és az ezen a területen jelentkező gyakorlati problémák érdemi kezelésére.”

Tóth Tamás egyébként elmondta még, hogy az MKPK szeretné, ha a jövőben minden katolikus iskolából lennének, akik elvégzik a képzést.

Az MKPK titkára a tanácskozáson azt is közölte, hogy októbertől működik majd az egyházmegyék szexuális visszaéléseket bejelentő rendszere, amely elérhető lesz a püspöki konferencia honlapjáról is. Mivel a visszaélési ügyek dokumentációja az egyházmegyéktől a Szentszékhez kerül, az MKPK titkársága nem tudja, érkeztek-e már bejelentések.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!