szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Több ellenzéki városban is felmondta a helyi televíziókkal műsorgyártásra kötött szerződéseket az Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA).

A Népszava cikke szerint Nagykanizsán, Miskolcon, Pécsen és Szolnokon is felmondta a szerződést az MTVA, amit a helyi tévékkel kötött. A helyi tévékkel főként arra szerződtek, hogy a vidéki szerkesztőségek tartalmat gyártsanak az MTV számára.

Varga Zoltán, a Miskolci Kommunikációs Nonprofit Kft. vezetője azt mondta a Népszavának, hogy tegnap kapták meg a szerződésbontásról szóló értesítést, azt még nem tudta elmondani, mekkora bevételkieséssel jár mindez.

A pécsiek is megkapták az elbocsátó üzenetet, ott 10-15 millió forintos mínuszra számítanak emiatt. Nagykanizsán a múlt héten derült ki, hogy nincs tovább az MTVA-val.

Szolnokon is szerződést bontottak, de ott némileg kacifántosabb a helyzet. A megyeszékhelyt fideszes polgármester, Szalay Ferenc vezeti, de a közgyűlésben ellenzéki többség van. Az ottani helyi tévé is megkapta a szakításról a levelet, de egy helyi portál szerint Szalay közbenjárt az MTVA-nál, hogy gondolják újra a szerződés felbontását. Az MTVA a Népszavának már azt válaszolta, hogy az év végéig érvényben lévő szerződés újratárgyalását kezdeményezték.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!