szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Előzetesben már nem maradhatott a Kun-Mediátor Kft. egykori vezetője, de a bűnügyi felügyeletét meghosszabbíthatják.

Azt kéri a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség, hogy a Kun-Mediátor Kft. 12 milliárdos csalással vádolt egykori vezetője, D. Sándorné, vagy ahogy a sajtóban elhíresült, Bróker Marcsi, maradjon bűnügyi felügyelet alatt. Most lett esedékes a bűnügyi felügyelet indokoltságának felülvizsgálata, és a főügyészség úgy látja, maradnia kell mindennek úgy, ahogy volt.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség különösen jelentős kárt okozó csalás bűntette miatt emelt vádat. A vád szerint D. Sándorné több mint 760 személyt károsított meg. Volt olyan sértett, aki több mint 1 milliárd forinttal károsodott, de sokan voltak olyanok is, akik több tíz millió forintot veszítettek a vádlottal kötött „üzleti befektetés” miatt.

D. Sándorné a gyanúsítotti kihallgatása előtt külföldre ment és ott közel másfél évig elrejtőzött. Miután Belize-ről hazahozták, 2016 végétől előzetes letartóztatásban volt, ennek az időtartama viszont három év után elérte a törvényi maximumot. Így a Szolnoki Törvényszék úgy döntött, hogy a letartóztatás megszűnésétől bűnügyi felügyeletet rendel el, azzal, hogy nyomkövetőt kell hordania. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség azt kérte, hogy ez maradjon is így, a döntést a Szegedi Ítélőtábla hozza majd meg.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Rendőrök lőttek le Minneapolisban egy fekete férfit igazoltatás után

Rendőrök lőttek le Minneapolisban egy fekete férfit igazoltatás után

Anthony Hopkins éppen festegetett, amikor kiderült, hogy nyert a BAFTA-gálán

Anthony Hopkins éppen festegetett, amikor kiderült, hogy nyert a BAFTA-gálán

Vízbe esett a hajóról és meghalt egy ember a Ráckevei-Dunán

Vízbe esett a hajóról és meghalt egy ember a Ráckevei-Dunán