Tetszett a cikk?

A hírt a külügyminiszter jelentette be.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Hat magyar állampolgár hagyhatta el a koronavírus miatt elrendelt karanténokat szombaton a világ különböző pontjain – közölte Facebook-oldalán a külgazdasági és külügyminiszter.

A tenerifei szállodában tartózkodó két család tesztje negatív lett, így ők a hajnali órákban már visszautaztak Magyarországra.

Hasonló a helyzet a csütörtökön Brazíliában vizsgált magyar nővel, akinél szintén kizárták a fertőzést, ezért távozhatott a kórházból.

Szijjártó Péter hozzátette: a magyar konzulok a világ minden táján továbbra is folyamatosan nyomon követik az eseményeket és segítenek a bajba került állampolgároknak.

Arról is írt a miniszter, hogy most

egy Szingapúr felé tartó turistahajóra figyelnek, amely – fedélzetén négy magyar állampolgárral – nem kapott kikötési engedélyt sem Malajzia, sem Thaiföld partjainál koronavírus gyanúja miatt.

A fedélzeten lévők jól vannak, tünetmentesek és minden lehetséges segítséget meg fognak kapni a szingapúri nagykövetségtől – írta Szijjártó Péter.

(Képünk illusztráció.)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Meghátrált, mégsem emeli az Xbox-előfizetés árát a Microsoft

Meghátrált, mégsem emeli az Xbox-előfizetés árát a Microsoft

Kékhalált okozhat a Windows 10-ben egy linkre kattintás

Kékhalált okozhat a Windows 10-ben egy linkre kattintás

Már hivatalosan a szenátus előtt van a Trump ellen impeachment

Már hivatalosan a szenátus előtt van a Trump ellen impeachment