szerző:
Gomperz Tamás
Tetszett a cikk?

A Pintér Sándoron elvégzett teszt azt bizonyítja, hogy eddig mindent elrontottak.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

„Nincsenek tünetei, ennek ellenére az egészségügyi előírásoknak megfelelően Pintér Sándoron is elvégezték a szükséges vizsgálatokat” - tudatta a Belügyminisztérium, miután kiderült: a magyar belügyminiszter kezet fogott a pozitív tesztet produkáló marokkói közlekedési miniszterrel.

A tárca közleménye kiemelte, hogy erre a vizsgálatra azért került sor, mert a járványügyi előírások „minden magyar állampolgárra egyformán érvényesek."

Mindenkire egyformán, de valakikre még egyformábban – és ezt pont a Belügyminisztérium fenti nyilatkozata bizonyítja be. Hiszen az átlagos magyar állampolgárokon egyedül akkor végzik el a tesztet, ha közvetlen kapcsolatba kerültek pozitívra tesztelt beteggel ÉS tüneteik is vannak. Ennek a két feltételnek - eszement módon - egyszerre kell teljesülnie. Ezért küldték el azt a diákot tesztelés nélkül a Szent László Kórházból, akinek a mamájánál kimutatták a vírust. Ha nincs tüneted, kölyök, menj vissza a többiek közé. Ezért nem végezték el a tesztet a mamán se hosszú ideig, mert ő tüneteket ugyan produkált, de nem járt fertőzött területen és nem fogott kezet a marokkói közlekedési miniszterrel.

Ez olyan mintha a rendőr csak azt az embert tekintené betörőnek, akinek a kezében rengeteg álkulcs van karikára fűzve, a hátán pedig nagy zsákot cipel. Ha valaki úgy mászik át éjjel a kerítésen, hogy csupán zsák van nála, de álkulcs nincs, akkor nem tartóztatják fel. Nem felelt meg az íróasztalnál kitalált kettős feltételnek. A saját szabályaik szerint Pintér Sándort addig nem vizsgálhatták volna meg, amíg be nem lázasodik.

Ezzel a teljesen elbaltázott esetszám-minimalizáló tesztelési protokollal a kormányzat lényegében akkor kapitulált a járvány előtt, amikor még nyílhatott volna esély a terjedés lassítására. Mutogatják naponta, hogy a többi európai országhoz képest milyen alacsony itthon az ismert eset, de ez azért van, mert nem végeznek el elég tesztet.

Ballagunk a sötét erdőben, a főnök elöl hangosan fütyörészik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!