szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az ellenőrök fogják figyelni, kinek van maszkja.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Kötelező lesz a maszk, vagy valamilyen más, a szájat takaró textil viselése a miskolci tömegközlekedési eszközökön április 23-ától, vagyis csütörtök reggeltől – írja a minap.hu. Veres Pál polgármester azzal indokolta a rendelkezését, hogy egyre több szakember szerint a maszkokkal lassítható a vírus terjedése.

Petruskó Norbert városházi szóvivő a lapnak azt mondta, hogy a szigorítás betartásához az önkormányzat ingyenes ad 120 ezer mosható maszkot, bár ezeket a lakosság még nem kapta meg. Amíg ezek a maszkok megérkeznek, addig kendővel, sállal is lehet helyettesíteni a védőeszközöket.

Petruskó azt is elmondta, az önkormányzati maszkokat jelenleg csomagolják, illetve elkezdődött a postára adásuk is, a napokban fogják megkapni a miskolci háztartások.

A buszokon és villamosokon a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. ellenőrei fogják figyelni, ki nem visel maszkot, egyelőre csak figyelmeztetni fogják azokat, akik nem takarják el az arcukat, de később szigorodhatnak a szabályok.

Budapesten április 27-től lesz kötelező maszkot viselni a BKK járatain. A környező európai fővárosok közül Bécsben és Prágában már korábban bevezették a közösségi közlekedési eszközökön való maszkviselést.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Pálinkás József: Csak megegyezéses, őszinte politizálással érhető el változás

Pálinkás József: Csak megegyezéses, őszinte politizálással érhető el változás

Egy 4 éves fiú halála miatt nyomozott a brazil rendőrség, feltörték a gyanúsítottak iPhone-jait

Egy 4 éves fiú halála miatt nyomozott a brazil rendőrség, feltörték a gyanúsítottak iPhone-jait

A Buckingham-palota és a Windsor-kastély előtt is gyűlnek a virágcsokrok

A Buckingham-palota és a Windsor-kastély előtt is gyűlnek a virágcsokrok