szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Munkanélküli-segélyt, állami támogatást, elbocsátási tilalmat követel a párt.

Koronavírus - a második hullám, a második lezárás
A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában
A koronavírus-járvány gazdasági hatásait enyhítő, valós segítséget jelentő intézkedésekre, cselekvésre szólította fel a kormányt az MSZP elnökhelyettese pénteken.

Szakács László a pártja Facebook-oldalán követhető online sajtótájékoztatóján úgy értékelt, a kormány eddig bejelentett gazdasági intézkedései közelebb állnak a szemfényvesztéshez, mint a történelmi jelentőségű mentőcsomaghoz, hiszen az ígért 10 ezer milliárd forintot három év alatt bocsájtják a gazdasági szereplők rendelkezésére.

Hozzátette: ráadásul az összeg nagy része hitel, de a cégek egyetlenegy dolgot szeretnek jobban az olcsó hitelnél, a vissza nem térítendő állami támogatást. Utóbbival élnek a környező országok is, nem a cégekre hárítják a járványügyi védekezés költségét – tette hozzá.

Szerinte a kormány késlekedik, ennek árát pedig a magyar munkavállalók fizetik meg, naponta 4500-6000-en veszítik el munkájukat.

Bírálta a rövidített munkaidőt, mert szerinte "a magyar módra áttervezett szabályokkal" senki sem elégedett, ezért a német szabályokat kell átvenni.

Szakács László szorgalmazta az álláskeresési támogatás időtartamának 3-ról 9 hónapra, összegének legalább 100 ezer forintra emelését. Ha valaki már márciusban elveszítette a munkáját, egy hónapja maradt arra, hogy munkát találjon – emelte ki.

Sürgette, hogy az állam azonnal vállalja át a bérek nyolcvan százalékát, a multinacionális cégeknél pedig rendeljen el elbocsátási tilalmat.

Javasolta azt is, hogy 5 százalék legyen az áfa azoknál a kereskedelmi ágazatoknál, ahol most csak kiszállítás van.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vörös csík jelent meg az égen Tokaj környékén – videó

Vörös csík jelent meg az égen Tokaj környékén – videó

104 évesen győzte le a koronavírust egy világháborús veterán

104 évesen győzte le a koronavírust egy világháborús veterán

Duma Aktuál: Írják bele az alkotmányba, hogy Magyarország nem mindig volt rántott hús alakú!

Duma Aktuál: Írják bele az alkotmányba, hogy Magyarország nem mindig volt rántott hús alakú!