szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Úgy lesznek kerékpársávok már a Ferenc körúton, hogy az autósoktól nem vesznek el sávokat.

Folytatódik a nagykörúti kerékpársáv fejlesztése, ezután a Ferenc körúton is biztonságosabban lehet biciklizni – közölte a Budapesti Közlekedési Központ. Azt is hozzátették: az új szakaszon úgy alakítanak ki kerékpársávot, hogy az autók ugyanúgy két-két sávot használhatnak a körút mindkét oldalán, mint eddig.

A parkolóhelyek egy részét megszüntetik, ezek helyén lesz kerékpársáv, az autósoknak pedig a Közraktár utcában nyitnak meg ehelyett új parkolósávot.

A fejlesztéssel az egybefüggő nagykörúti sávok elérik a Petőfi hidat, ott a híd járdáin keresztül csatlakoznak a Budán már meglévő hálózathoz. Így a Nagykörútról közvetlenül elérhető lesz a budai rakparti kerékpárút.

A BKK azt is hozzátette: a nagykörúti kerékpársáv forgalma mindössze néhány nap alatt elérte a több mint egy évtizede meglévő Múzeum körúti biciklisáv forgalmát. A friss adatok szerint naponta legalább négyezerszer haladnak rajta kerékpárral, ezzel a Nagykörút Budapest egyik legforgalmasabb kerékpáros útvonalává vált.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Már 750 ezren haltak meg a koronavírus-járványban

Már 750 ezren haltak meg a koronavírus-járványban

Miért nem tudunk idegen helyen jól aludni, és mit tehetünk ellene?

Miért nem tudunk idegen helyen jól aludni, és mit tehetünk ellene?

Búcsúzik a VW Touareg 421 lóerős V8-as dízelmotorja

Búcsúzik a VW Touareg 421 lóerős V8-as dízelmotorja