szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az intézkedés nagyjából 140 embert érint.

A józsefvárosi önkormányzat képviselő-testülete a csütörtöki ülésén elfogadta Pikó András és Erőss Gábor előterjesztését, amely havi 40 ezer forintos bérpótlékot biztosít valamennyi kerületi óvodapedagógusnak – olvasható az önkormányzat közleményében.

Az intézkedés nagyjából 140 embert érint, akiknek fizetésébe augusztus 1-jétől épül be az összeg.

A közlemény szerint ez egyrészt becsületbeli ügy – ugyanis Józsefváros sokéves tartozását törleszti, amikor ezzel a lépéssel kifejezi megbecsülését azok felé, akik magas színvonalú munkájukkal a kerületi gyerekekért dolgoznak –, másrészt több annál: 

olyan stratégiai lépés, amely a választási programmal összhangban a kerületi gyerekek esélyegyenlőségéért való munkában nagy hangsúlyt fektet a kora gyermekkorra annak érdekében, hogy csökkentsük a gyerekek közti egyenlőtlenségeket és lemaradást, amelyek már az iskolakezdés pillanatában hatással vannak későbbi sikereikre.

Ehhez magas színvonalú szakmai programra és ennek a szakmai programnak az ugyanilyen magas színvonalú megvalósítására van szükség: ehhez szükséges az ezt végrehajtó óvodapedagógusok támogatása. Mind a józsefvárosi gyerekek, mind az értük dolgozó óvodapedagógusok nagy kincsei a kerületnek: ez a döntés fontos lépés az ő kiemelt támogatásuk irányába – zárul a közlemény.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Lukasenka a tüntetőknek: Ne merészkedjetek most az utcákra!

Lukasenka a tüntetőknek: Ne merészkedjetek most az utcákra!

Karácsonyék éles KRESZ-vizsga-helyszínné alakították a bulinegyedet

Karácsonyék éles KRESZ-vizsga-helyszínné alakították a bulinegyedet

Három kiló drogot találtak egy érdi férfi házában

Három kiló drogot találtak egy érdi férfi házában