szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A támadó végül nem jutott be a házba, ahol a bejegyzés írója él.

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett magánlaksértés bűntettének kísérlete miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki a Facebookra írt bejegyzést sérelmezve karddal akart berontani egy család házába.

A vád szerint a kiskunhalasi férfi és a sértett között tavaly decemberben nézeteltérés alakult ki, amikor a közösségi oldalon leveleztek. A vádlottnak egy márciusi reggelen nem tetszett, amit a nő legutóbbi bejegyzésében írt, ezért megjelent annak kiskunmajsai házánál.

Miután a férfi kiszállt az autóból, a kezében egy legalább 50 centi pengehosszúságú, kardszerű tárgyat vett magához, amellyel ezután a nagykapuhoz futott és kiabálni kezdett a lakóknak. A sértett segítséget kért a házban tartózkodó élettársától, akivel közösen belülről tartották a kaput, hogy a támadó ne jusson be az ingatlanba.

A kiabáló férfit nem sikerült lenyugtatni, továbbra is teljes erővel próbált bejutni a házba, sikertelenül. Még egy rövid ideig kiabált, szitkozódott és hadonászott a karddal, majd miután meghallotta, hogy a nő rendőrt hív, autójával sietve elhagyta a helyszínt.

Az ügyészség a büntetett előéletű férfit felfegyverkezve elkövetett magánlaksértés bűntettével vádolja és ezért vele szemben büntetővégzés hozatalára irányuló eljárásban – tárgyalás mellőzésével – végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozza. A férfi ügyében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni – írták.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Több koronavírusos összeesküvés-elméletnek dől be, aki a közösségi médiából tájékozódik

Több koronavírusos összeesküvés-elméletnek dől be, aki a közösségi médiából tájékozódik

Tiborcz István cége vette meg az egykori Fonográf-klubot

Tiborcz István cége vette meg az egykori Fonográf-klubot

Véget ér egy korszak: 11 év után végleg beszántják a Farmville-t

Véget ér egy korszak: 11 év után végleg beszántják a Farmville-t