szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Annyira leromlott a villamospálya állapota, hogy elkerülhetetlenné vált a felújítás a szakaszon.

Augusztus 8-tól három hétig pótlóbusz jár az 1-es villamos helyett a Hungária körút és a Könyves Kálmán körút egy-egy szakaszán, közölte a Budapesti Közlekedési Központ. A kimaradó szakaszon pótlóbusszal lehet utazni ebben az időszakban, a Hungária körút és a Könyves Kálmán körút érintett szakaszain ezért buszsávokat is kijelölnek.

A felújításra azért van szükség, mert a Salgótarjáni utca és a Kőbányai út közötti vonalszakaszon leromlott a villamospálya állapota, illetve a Soroksári út feletti hídon is karbantartási munkákat kell elvégezni.

A villamos augusztus 8-a és 21-e között a Bécsi út és a Puskás Ferenc Stadion, valamint Kelenföld vasútállomás és a Közvágóhíd között jár, a kimaradó szakaszon, a Közvágóhíd és a Puskás Ferenc Stadion között az 1-es jelzésű pótlóbusz viszi az utasokat. A pótlóbuszra a Közvágóhídnál a vasúti híd alatt a Soroksári úton, a vasúti híd alatt kialakított végállomásnál, a Puskás Ferenc Stadionnál pedig a 77-es trolibusz megállójában lehet felszállni; a két végállomás között a pótlójárat a Hungária körúton és a Könyves Kálmán körúton halad, és a 901-es éjszakai busz megállóiban áll meg.

Augusztus 22-e és 28-a között a Bécsi út és a Puskás Ferenc Stadion, valamint Kelenföld vasútállomás és a Népliget között jár az 1-es villamos, továbbra is két szakaszra osztva, de ekkor már a Bécsi út–Puskás Ferenc Stadion, valamint a Kelenföld vasútállomás–Népliget szakaszon közlekedik. A kimaradó szakaszon szintén az 1-es jelzésű pótlóbusz szállítja az utasokat, a járatokra a Népligetnél a 901-es éjszakai busz megállójában, a Puskás Ferenc Stadionnál pedig a 77-es trolibusz megállójában lehet felszállni.

A pótlóbuszok pontos útvonaláról, az áthelyezett megállókról, illetve az alternatív útvonalakról a BKK honlapján lehet tájékozódni. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Közlekedő Tömeg: A BKK elsikkasztott három új buszjáratot, amit korábban az 1-es villamos meghosszabbításával együtt beígért

A BKK korábban Újbudával egyetértésben három új, a XI. kerületben élőket segítő buszjárat indításáról döntött az 1-es villamos meghosszabbítása mellett, de ezeket végül nem valósította meg, írja a Közlekedő Tömeg civil szervezet. Garancsi giga-ingatlanberuházása, a BudaPart is rosszul járt a Kopaszigáton.

Cápafoggal lepte meg David Attenborough Vilmos herceg gyermekeit

Cápafoggal lepte meg David Attenborough Vilmos herceg gyermekeit

Néhány vonat olcsóbb lesz a Balatonnál

Néhány vonat olcsóbb lesz a Balatonnál

Szlovénia enyhít a beutazási szabályokon

Szlovénia enyhít a beutazási szabályokon