szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Momentum Mozgalom elnöke szerint Orbán Viktor nemzetbiztonsági kockázatot jelent.

A magyar kormány „elaludt a nyáron”, nem készítette fel az iskolákat, tanárokat és az egészségügyi rendszert a koronavírus-járvány második hullámára – mondta a Momentum Mozgalom elnöke ATV reggeli műsorában.

A Momentum elnöke a műsorban úgy fogalmazott: Orbán Viktor nemzetbiztonsági kockázatot jelent, mivel egy krízishelyzetben „saját nemzetének embereire támad akár csak szavakban is”, és azért is, mert az önkormányzatok forrásait elvonja.

Az elnök szerint nagy szükség lenne a családi pótlék megduplázására, emellett pedig 100 ezer forintos alapjövedelmet kellene biztosítani a munkanélkülieknek. Mint mondta, jelenleg azt lehet látni, hogy van nagyjából 400 ezer munkanélküli, amelynek a felén egyáltalán nem segített a kormány, mindeközben a Mészáros és Mészáros Kft. 120 milliárdért épít atlétikai stadiont.

Fekete-Győr András arról is beszélt: szerinte egyre többen hisznek abban, hogy le lehet váltani a kormányt. Ha ez sikerülne, és az ellenzék kormányra kerülne, 700, jelenleg kormányzati tisztséget betöltő politikust küldene el, köztük Polt Péter legfőbb ügyészt.

A politikus a 2022-es választásokkal kapcsolatban elmondta, hogy nemcsak a közös listáról, de a közös miniszterelnök-jelölt személyéről sincs még döntés. Szerinte nem csak a Momentum nem mondta még ki, hogy legyen vagy ne legyen közös lista. Úgy látja, azon, hogy hány listán indul az ellenzék, nem múlik mandátum, az egyéni választókerületeken viszont igen.

Fekete-Győr szerint ha lenne közös lista, akkor azon nem szerepelhetnek olyanok, akik az elmúlt harminc évben megkárosították a magyar adófizetőket, vagy csalásban vettek részt. A politikus hangsúlyozta, hogy ez alatt nem Gyurcsány Ferencet értette. Kijelentette ugyanakkor, hogy ha a Momentum garanciákat kap arra, hogy ezen a listán nem lesznek ilyen személyek – példaként az MSZP-s Tóth Csabát említette –, akkor lehet közös lista.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
HVG360 hvg360

"A rothadó almákat ki kell dobni a kosárból" – Fekete-Győr András a HVG Teraszon

Most Gyurcsánnyal együtt kell működni, hogy elkerüljék azt, ami a legrosszabb az országnak – állítja a Momentum elnöke – noha az őszödi beszéd évében még neki is nemzeti szalaggal átkötött kockakő volt a kezében. Orbán gyáva és múltban ragadt, Magyarország pedig nem akar újra feudalizmust – Fekete-Győr Andrással M. Kiss Csaba beszélgetett.

Iványi Gábor kollégiumi helyeket, ebédet és iskolát adna az SZFE-seknek

Iványi Gábor kollégiumi helyeket, ebédet és iskolát adna az SZFE-seknek

Ismét roham indult a vécépapírért Németországban

Ismét roham indult a vécépapírért Németországban

A miskolci medve elől épphogy be tudott ugrani a kocsijába egy gazda

A miskolci medve elől épphogy be tudott ugrani a kocsijába egy gazda