szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Tóth Ádám választási csalásra hivatkozva nyújtott be fellebbezést.

Fellebbezést nyújtottak be az október 11-i borsodi időközi választás eredményével szemben – számolt be a Blikk. A lap úgy tudja, hogy az eredményt Tóth Ádám független jelölt támadta meg a kormánypártok által állítólag elkövetett választási csalásokra hivatkozva.

A fellebbezést a helyi választási bizottságnak kell elbírálnia, ők dönthetnek arról, hogy valóban történtek-e rendszerszintű visszaélések a voksolás során.

Tóth Ádám Szanyi Tibor pártja, az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom (ISZOMM) támogatásával indult a voksoláson, és a szavazatok 2,23 százalékát szerezte meg a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 6. számú választókerületben tartott időközi országgyűlési választáson, amelyet Koncz Zsófia nyert meg. A Fidesz–KDNP jelöltje a szavazatok 50,87 százalékát gyűjtötte be, az ellenzék közös jelöltje, Bíró László a voksok 45,9 százalékát kapta.

Szoros küzdelemben Koncz Zsófia győzött - Így szavaztak ma Szerencsen és Tiszaújvárosban

A szavazatok hetven százalékának összeszámlálása után vette át Koncz Zsófia a vezetést a Borsod megye 6. számú választókörzetben rendezett időközi választáson, amelyet édesapja halála miatt kellett kiírni. 99 százalékos feldolgozottságnál Koncz már 50 százalék fölötti előnyben volt, és ezzel százalékosan még jobb eredményt ért el, mint édesapja a legutóbbi választáson.

Székely Sándor, a Szolidaritás országgyűlési képviselője keddi közleményében jelezte, hogy „örömmel nyugtázta”, hogy megtámadták az eredményt.

„A kifogás és egyben fellebbezés lényege, hogy a nyilvánosan is elérhető információk szerint egyelőre ismeretlen tettesek a Btk. 350. §-a szerinti "választás, népszavazás és európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmények" gyanúját hordozó tevékenységeket végeztek, ezáltal a választás eredményét olyan szavazatok is meghatározhatták, éspedig vélhetően tömegesen, amelyek ellenszolgáltatás nyomán vagy kényszer alatt születtek” – írta.

Az ISZOMM úgy látja, hogy muszáj élnünk akár csökött hazai jogállamiság ellenére is a jogszabályok lehetőségeit kimerítő...

Közzétette: Székely Sándor, a Szolidaritás országgyűlési képviselője – 2020. október 20., kedd

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Keresik a rendőrök a trolin gyereket megütő és rángató férfit

Keresik a rendőrök a trolin gyereket megütő és rángató férfit

A kormány kiírta a Facebookra, hogy korlátozások nélküli karácsonyt szeretne

A kormány kiírta a Facebookra, hogy korlátozások nélküli karácsonyt szeretne

Az etióp hadsereg elfoglalta a lázadó tartomány székhelyét

Az etióp hadsereg elfoglalta a lázadó tartomány székhelyét