szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A helyzet reménytelenségét látta be – magyarázta az újságíró, hogy miért távozott a Totalcartól.

A 444.hu-hoz csatlakozik a Totalcarnál október végén felmondott Winkler Róbert – derül ki abból az interjúból, amelyet a Kreatív készített az újságíróval. Winkler azt mondta, „szar érzés” volt húsz év után letennie a felmondását az autós oldal főszerkesztőjének az asztalára, „de hát meg kell lépni az ilyet is”.

Arra a kérdésre, hogy mi vette rá a távozásra, úgy felelt: „igazából az egész helyzet reménytelenségét láttam be”. Nem valami új, izgalmas történés hatására döntött a felmondásról, nagyjából tíz éve gondolkodott rajta.

A Totalcar kezdeteiről azt mondta, hogy az egy projektnek indult csak, amelynek az volt a célja, hogy ne csak „igen óvatosan, a sorok között, vegytintával” elrejtve írják meg a véleményüket egy-egy autóról. „Az eredeti elképzelés az volt, hogy emiatt majd nem kell az importőrökre támaszkodni, hanem más hirdetők eltartják a lapot, és akkor nem számít, ki mennyire mérges a Totalcarra. Az első tíz évben ez ment, aztán egyre nagyobb nyomás volt, hogy mi hogyan ne legyen.”

Winkler hosszan magyarázta a lapon belüli viszonyokat, amelyeket úgy foglalt össze: „Egy idő után mondtam, hogy köszi, hozzunk itt egy vezéráldozatot, ami nélkül gördülékenyebb lesz és lemondtam a főszerkesztőségről – ezután ment el a Bandi meg a Pista is (Stump András és Vályi István – a szerk.). Már senki sem védte meg a dolgozót meg a cikket, de pénzt termelni meg könnyebbé vált. Kevésbé lettek karcosak a konfliktusok, vagy csak érezte az importőr, hogy nincs ott végre a gyökér Winkler, aki azt mondja, hogy nagyon sajnálja, ami nekik fáj, de viszonthallásra, majd találkozunk a következő sajtóúton. Szóval a Totalcar pár évvel hamarabb indexesedett el, mint maga az Index.”

Arról, hogy miért nem júliusban, az Index korábbi szerkesztőségének távozásakor mondott fel, Winkler azt mondta, éppen motoros túrán volt, így „hiányzott az a lélektani faktor, és nagyon béna lett volna utánuk szaladni, hogy várjatok meg engem is!”.

A 444.hu-nál újságíró lesz Winkler, de hogy miről kell majd írnia, még nem tudja. Szerinte a Totalcarnál nem okoz fennakadást a távozása. „Minden működik nélkülem, ahogy a régi Index is működik.”

"Nem pörgök 0-24-ben azon, hogy Viktor megint ellopott 3 megyét" - Winkler Róbert a HVG Teraszon

Méretes követ dobot a közéleti pocsolyába száznegyvenezres nézettséget generáló videójával, amiben az Index körüli helyzetet elemzi és közli, hogy a ő maga a "csicskasorsot választotta". De miért választotta a csicskaságot és hogy érzi magát benne? - erről faggatja M. Kiss Csaba a Totalcar főszerkesztőjét, Winkler Róbertet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Távozik az Index vezérkara

A hvg.hu értesülései szerint egy céges konfliktus miatt távozott az Index főszerkesztője, Szombathy Pál. A hivatalos közlemény ezt megerősíti azzal, hogy az igazgatóság eddig elnöke, Bodolai László marad a cégcsoport médiajogásza. A laptól távozik Sztankóczy András vezető szerkesztő is, az Index részvényeit pedig megvette a Vaszily Miklós résztulajdonában lévő Indamédia.

Marabu Féknyúz: Saját lábon állni

Marabu Féknyúz: Saját lábon állni

Volt olyan magyar szülő, aki a Pandémia nevet adta volna a gyerekének

Volt olyan magyar szülő, aki a Pandémia nevet adta volna a gyerekének

Sikkasztás gyanúja miatt letartóztatták Siklósnagyfalu polgármesterét

Sikkasztás gyanúja miatt letartóztatták Siklósnagyfalu polgármesterét