szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A fehérvári újságíró 57 éves volt.

Meghalt Klecska Ernő újságíró, a Fejér Megyei Hírlap volt lapszerkesztője, ismert székesfehérvári publicista – írja a Media1.

Klecska húsz éven keresztül dolgozott a Fejér Megyei Hírlapnak, egészen 2016-ig. Főként gazdasági témákkal foglalkozott. A megye gazdasági körülményeinek bemutatásában végzett munkájáért 2002-ben megkapta a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Sajtódíját, 2016-ban Szabad Sajtó Díjjal ismerték el.

Klecskát négy éve elbocsátották a laptól, miután a nevét megpróbálták összefüggésbe hozni a meghekkelt Orbán Viktor-interjúval. A történtek miatt az újságot kiadó Mediaworksöt Klecska beperelte. A bíróság később jogerősen kimondta, hogy a publicistát törvénytelenül bocsátották el a Fejér Megyei Hírlaptól, mert nem volt részese a történteknek, emiatt kártérítést ítéltek meg neki.

A Media1 szerint Klecska Ernő 2017-től a Fehérvár Kukac hír- és véleményportál főszerkesztője volt, illetve a budapesti Athéné Gimnázium pedagógusaként dolgozott.

A sajtómunkást 57 évesen korában érte a halál.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Karikó Katalin Szeged díszpolgára lett

Karikó Katalin Szeged díszpolgára lett

Schobert Norbert rácsodálkozott a kommentelők gonoszságára

Schobert Norbert rácsodálkozott a kommentelők gonoszságára

Ugandaiak öröme: lementek a választások, újra lehet internetezni – de a Facebook tiltott

Ugandaiak öröme: lementek a választások, újra lehet internetezni – de a Facebook tiltott