szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Nemzeti Közszolgálati Egyetemen címzetes tanár, az Mfor megkérdezte az egyetemet, hogy meddig maradhat.

2016-ban döntött a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Szájer József fideszes EP-képviselő címzetes egyetemi tanári kinevezéséről. Az indoklás szerint Szájer kiemelkedő szakmai, oktatói és kutatói tevékenységét ismerték el, megjegyezve azt is, hogy Magyarország közjogi megújulásában végzett következetes munkája méltóvá teszi őt a címzetes egyetemi tanári cím viselésére.

A héten viszont kiderült, Szájer József azért mondott le az EP-képviselői mandátumáról, mert a kijárási szabályokat megszegve részt vett múlt péntek este egy szexpartin, ahol döntő többségben férfiak voltak. A politikus a helyszínről menekülni próbált egy ereszcsatornán, de a rendőrök megállították. Az ügyészség közlése szerint drogot találtak a táskájában, bár Szájer tagadta, hogy az az övé lenne.

A botrány következtében a politikus kilépett a Fideszből is, amit Orbán Viktor miniszterelnök az egyetlen helyes döntésnek tartott. Az Mfor megkereste az NKE-t, hogy döntöttek-e már Szájer kinevezéséről, milyen oktatási tevékenységet végzett és milyen juttatásban részesült. A szombat este érkezett válasz szerint addig a pontig nem érkezett írásos lemondó nyilatkozat Szájer József részéről, címének visszavonásáról pedig a szenátusnak kell döntenie.

Az NKE azt írta, Szájer nem oktatott az egyetemen, így értelemszerűen pénzt sem kap. Néhány konferencián, rendezvényen vett részt vendégelőadóként.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!