szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Budapest több kerülete és néhány vidéki város önkormányzata is utalványt vagy pénzt oszt a rászoruló vagy az arra jelentkező nyugdíjasoknak.

Noha a kormány egy veszélyhelyzeti rendelettel nehéz helyzetbe hozta az önkormányzatokat, amelyek így az elvonások ellenére nem emelhetnek adót, több településen vagy fővárosi kerületben azért osztanak karácsonyi bónuszt a nyugdíjasoknak – derül ki a Napi.hu összeállításából.

Dunaújváros önkormányzata 8 ezer forintos támogatást ad azoknak, akik a nyugdíja kevesebb, mint havi 57 ezer forintot, azok pedig, akik havi 57 ezer és 199 500 forint közötti ellátást kapnak, 5 ezer forintos támogatáshoz jutnak. Így A város még emelt is a karácsonyi bónusz mértékén, ott ugyanis 2019-ben még egységesen 5 ezer forint bónuszt kaptak az érintett idősek.

Budapest XV. kerületében idén is kiosztják a Palota karácsonyi támogatást azoknak a nyugdíjasoknak, akik havi ellátása nem haladja meg a 128 ezer forintot, és nem rendelkeznek egyéb jövedelemmel. A bónusz legfeljebb 10 ezer forint összegben adható.

Minden nyugdíjast megjutalmaznak viszont egy 5000 forintos utalvánnyal a főváros XVIII. kerületében. Az utalványokat a Príma áruházakban lehet levásárolni, és június 30-ig válthatóak be. Az utalvány értéke az eddig osztott hagyományos csomagok értékének majdnem kétszerese.

Nyíregyházán az önkormányzat 2500 forint értékű ajándékcsomagot juttat el a nyugdíjasokhoz, benne szaloncukorral, kávéval, teával, csokoládéval és keksszel. A juttatást 25 750-en kapják meg.

Tiszavasvárin karácsonyi, egyszeri támogatást igényelhet az önkormányzattól mindenki, aki betöltötte a 65. életévét, de nem tették közzé, mekkora összegről van szó.

A Győr-Moson-Sopron megyei Dunaszentpál idősei fejenként 6 ezer forintot kapnak, a szomszédos Dunaszegen a 70 év feletti időskorúak kapnak ünnepi támogatást, egységesen 5 ezer forintot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
„Nem vagyok fáradt, ne temess!” – komor klippel jelentkeztek Majkáék

„Nem vagyok fáradt, ne temess!” – komor klippel jelentkeztek Majkáék

Megkapta az engedélyt az utóbbi idők legérdekesebb telefonja – csak már nincs, aki legyártsa

Megkapta az engedélyt az utóbbi idők legérdekesebb telefonja – csak már nincs, aki legyártsa

Alig egy hónappal a kirúgása után, új helyen folytatja az M4 Sport riportere

Alig egy hónappal a kirúgása után, új helyen folytatja az M4 Sport riportere