szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A gyerek baracklevébe a kórház folyosóján tett nyugtatót.

Jogerősen három év börtönre ítélte a Kecskeméti Törvényszék azt a 31 éves kecskeméti nőt, aki indokolatlanul adott gyógyszert a lányának, hogy a gyermeket felvegyék a kórházba – közölte a bíróság. Az anyát 3 évre a közügyektől is eltiltották.

A kecskeméti nő 2020. március 20-án délelőtt többször betelefonált a megyei kórházba, azt állította, hogy hároméves gyermeke belázasodott, ezért kórházi ellátást kér. Az orvosok azt javasolták neki, hogy otthon csillapítsa a lázat, vagy egyeztessen a háziorvosával, de az anya ezt nem fogadta el.

Később a nő értesítette a mentőket, hogy a gyermeke lázas és félóránként elájul, ezért a kislányt beszállították a kórházba. Az ügyeletes orvos megállapította, hogy a gyermek láztalan, jól van, ezért azt mondta, hogy hazamehetnek. Az anya egyre agresszívabban követelte a gyerek felvételét, miközben fenyegetőzött is.

Végül annak érdekében, hogy a lányát bent tartsák a kórházban, a nő a folyosón a saját nyugtató gyógyszeréből 8–9 tablettát a gyermek baracklevébe kevert és megitatta vele. A kislány nem sokkal később rosszul lett és eszméletlen állapotba került.

Az orvosok azonnal észlelték a mérgezés gyanúját, gyors beavatkozásuknak köszönhetően a gyermek rövid időn belül visszanyerte az eszméletét. A kórház értesítette a rendőrséget és a gyermekvédelmet.

A bíróság az öt kiskorú gyermeket nevelő nőt életveszélyt okozó testi sértés miatt ítélte el és megszüntette a szülői felügyeleti jogát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elmaradt a csengeri „örökösnő” tárgyalása, Kósa Lajos állítja, hogy nem fogadott el tőle pénzt

Elmaradt a csengeri „örökösnő” tárgyalása, Kósa Lajos állítja, hogy nem fogadott el tőle pénzt

Novák: Függetlenként folytatják a munkát a Fidesz EP-képviselői

Novák: Függetlenként folytatják a munkát a Fidesz EP-képviselői

Az RMDSZ marad az Európai Néppárt frakciójában

Az RMDSZ marad az Európai Néppárt frakciójában