szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hiesz György szerint a kórházban megmaradt oltóanyagból kapott. Úgy gondolta, ha hívják, akkor megy.

Jogosulatlanul juthatott hozzá koronavírus elleni oltáshoz Gyöngyös polgármestere, Hiesz György – írja a Pesti Srácok. A lap szerint az ellenzéki városvezető beoltása ellentétes lehetett a szabályokkal, az oltást a gyöngyösi Bugát Pál Kórházban kapta meg még január elején, amikor az egészségügyi dolgozókat oltották.

A polgármester a Gyöngyösi TV-nek voltaképpen elismerte, hogy megkapta az oltást. Hiesz az oltás körülményeiről elmondta, január első napjaiban a Bugát Pál Kórház személyzete egy idősotthonba ment oltani, de több vakcinát vittek magukkal, mint amennyire szükség volt. Mivel a vakcina beadására már csak másfél órájuk volt, ezért szóltak a gyöngyösi háziorvosoknak, és végül így keresték telefonon.

Hiesz szerint gyorsan kellett döntenie, hogy beadassa magának az oltást. Azt nem tudta megmondani, hogy ki következett volna az oltási sorrendben, illetve azzal sem volt tisztában, hogy milyen protokollok vonatkoznak az ilyen esetre. Azt kiemelte, hogy senkit sem kényszerített arra, hogy őt beoltsák.

Azt is elmondta a polgármester, hogy ő is fél a koronavírustól, mert nem tudja az ember, a betegségre hogyan reagál. Úgy gondolta, ha hívják, akkor megy és beadatja az oltást. Ugyanakkor

azt is megjegyezte, hogy hibázott, és ezért bocsánatot kér.

Hiesz egyébként természetesnek venné, hogy a miniszterelnököt, a kormányt, és a polgármestereket már rég beoltották volna, mert a védelmi feladatok rájuk hárulnak. A Gyöngyös TV interjújából az is kiderült, hogy a polgármester nem is regisztrált az oltásért.

A nap végén megmaradó oltóanyag kérdése már az operatív törzsnél is felmerült. A múlt héten Müller Cecília országos tiszti főorvos azt mondta, a vakcina aranyat ér, biztosan nem fordulhat elő olyan, hogy a nap végén kiöntsenek megmaradt adagokat. Ha valaki nem jelenik meg valamilyen okból az oltásáért, akkor az adagját megkapja más. A tiszti főorvos szerint az oltópontok ezt meg tudják szervezni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az LG-nek is köszönhetjük, ha lesz olcsó összehajtható iPhone

Az LG-nek is köszönhetjük, ha lesz olcsó összehajtható iPhone

Letartóztatták a Barcelona volt elnökét

Letartóztatták a Barcelona volt elnökét

Szeretettel a Vajdaságból: Ahogy az oltás zajlik, az a szerb csoda

Szeretettel a Vajdaságból: Ahogy az oltás zajlik, az a szerb csoda