szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Magyardombegyházon már a második oltásra készülnek.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

A Békés megyei Magyardombegyházon mostanra szinte minden regisztrált páciens megkapta az oltást – írja a Blikk. A lap a településen járva azt tapasztalta, hogy az emberek úgy élnek, mint a pandémia előtt: bicikliznek, beszélgetnek és maszk nélkül járnak.

Dinyés Ildikó polgármester a lapnak elmondta, életvitelszerűen 120-an élnek a faluban, átlagosan 50–55 év közöttiek.

Senki sem fertőződött meg, nagyon fegyelmezett a lakosság, hiszen tudjuk, ha egy ember elkapja, a betegség végigmegy az egész falun. Március végére a második adagot is megkapják a regisztráltak, viccelődtem is, hogy zárt körű bulit csapunk utána

 – mondta.

Az egyik óvónő arról számolt be, hogy fellélegzett a falu. Ő a múlt héten kapta meg az oltást. "Óvónőként dolgozom, így eddig nagyon tartottam a fertőzéstől" - mondta. Azt is hozzátette, a lánya, Fanni (12) korából adódóan még nem kaphatott oltást, a falu legfiatalabb beoltottja 19 éves.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szlovénia enyhít a lezárásokon

Szlovénia enyhít a lezárásokon

Rosszul alszik az Európai Tanács elnöke a kínos szófás eset óta

Rosszul alszik az Európai Tanács elnöke a kínos szófás eset óta

2–3 hétre lezárná Németországot az egészségügyi miniszter

2–3 hétre lezárná Németországot az egészségügyi miniszter